

Svensk-rysk samhällsordbok : Juridik · Förvaltning · Ekonomi · Civilsamhälle · Media
Samhällsordboken är en uppdaterad och kraftigt utvidgad utgåva av författarens Svensk-ryska uppslagsordbok i juridik förvaltning och ekonomi (1998). Den förenar egenskaperna hos en tvåspråkig fackordbok ett referensverk och…
Läs mer...


Meänkieli rätt och lätt
Ny grammatik och lärobok i meänkieli. Språket utvecklas lingvistiska upptäckter görs. Den första grammatiken utkom 1996. Den var på meänkieli anpassad för en radiokurs. Sedan dess har tre…
Läs mer...


Språklekar efter Bornholmsmodellen – en väg till skriftspråket
Bornholmsmodellen introducerades i Sverige redan 1994 efter att det vetenskapliga Bornholmsprojektet avslutades 1989. Resultatet från projektet var övertygande. Dagliga språklekar visade sig förbereda barnen inför läsningen och underlätta…
Läs mer...


Språklig variation och förändring
Hur snabbt förändrar sig språket? Försvinner regionala skillnader? Utjämnas sociala olikheter? Vilka samhälleliga faktorer påverkar talspråkets variation? Dessa är några av de frågor som behandlas i Eva Sundgrens…
Läs mer...


Svenska på jobbet
Svenska på jobbet handlar om att lära sig svenska på arbetsplatsen. - Hur skapar vi en språkutvecklande arbetsmiljö?- Hur kan handledare och kollegor stötta medarbetare som lär sig…
Läs mer...


Vardagsryska : da!
Vardagsryska har samma grammatiska struktur som Intensivryska men kan mycket väl användas fristående eller som komplement till annat läromedel. Grammatikhänvisningar finns till Kort rysk grammatik. Innehållet är dialogtexter…
Läs mer...


100 svenska dialekter
Hur låter skånska? Varför låter göteborgare goa och glada? Varför finns det över huvud taget dialekter? Och varför säger man i vissa delar av Sverige ett apelsin när…
Läs mer...


Skrivboken
Jag har älskat att läsa och skriva sedan jag var sju. Hösten 2009 debuterade jag med kriminalromanen Askungar . Sedan dess har jag skrivit ytterligare tjugo böcker och…
Läs mer...


Ordlista för tolkar : svenska arabiska
2017 genomfördes en revidering och uppdatering av basordlistan som nu omfattar ca 6 500 svenska termer. Ordlistan har utökats något och upptar i första hand fackord inom områdena:…
Läs mer...


Teckenlexikon 1700 tecken för TSS och teckenspråk
Ett lättillgängligt lexikon för vuxendöva gravt hörselskadade och deras anhöriga. Boken innehåller mer än 3000 svenska ord. En övningsbok samt en lärarpärm med kopieringsunderlag och handledning är framtagna…
Läs mer...


The Jungle Book
Den ursprungliga berättelsen om Mowgli som växer upp med en flock vargar och blir ett med djungeln. De klassiska sagorna återkommer i många olika sammanhang: i bokform på…
Läs mer...


Språkdidaktik
SPRÅKDIDAKTIK handlar om språkundervisningen i ett didaktiskt helhetsperspektiv. Boken kommer nu i en sjätte upplaga och sedan boken kom ut första gången har mycket förändrats. I dagens skola…
Läs mer...


På andra sidan boken
Kan du lära dig av de redan etablerade författarna för att själv skriva en bok?Vad är det för arbete som krävs innan du kan få ut en bok…
Läs mer...


book2 svenska – tyska för nybörjare:En bok på två språk
book2- finns att få på många språk- perfekt för nybörjare- består av 100 korta enkla kapitel- motsvarar europeisk nivå A1 och A2- inga grammatiska förkunskaper behövs- innehåller ett…
Läs mer...


Språk språk språk
Författaren är känd för sitt engagemang för svenskan i Finland genom böckerna Fuskfinnar eller östsvenskar (2000) och Svenskan på plats (2010). I föreliggande bok rumsterar han om bland…
Läs mer...


Ryska Ord & Uttryck – Snabbguide till ett grundläggande ordförråd i ryska
Vill du lära dig ryska men vet inte var du ska börja? Med denna oumbärliga lathund lär du dig snabbt de vanligaste orden och uttrycken som du behöver…
Läs mer...


Rumänsk språklära
Rumänska är en romanskt språk och tillhör samma språkgrupp som franska italienska och spanska. Rumänsk språklära tar upp de grundläggande delarna av grammatiken med klara och tydliga förklaringar…
Läs mer...


Riddar Kasus hjärta och andra sagor om grammatik
'Pedagogisk skicklighet kombinerad med finurlig humor' (Språktidningen) 'Tur då att Sara Lövestam finns. Efter de smarta böckerna 'Grejen med verb' 'Grejen med substantiv och pronomen' och 'Grejen med…
Läs mer...


Engelsk bildordbok svenska/engelska
Den nya helt uppdaterade upplagan av Engelsk bildordbok visar på ett ögonblick föremål och företeelser som annars skulle kräva mångordiga förklaringar. Bild och ord bildar en enhet som…
Läs mer...


Young ELI Readers – English
Ned är inte glad när han måste följa med sina föräldrar på semester till en liten stuga i bergen. Han vill hellre stanna hemma och spela på sin…
Läs mer...


Hur låter svenskan ejengklien?
E-boken innehåller ljudfiler. Dessa kan man lyssna till endast i e-boksläsare som kan spela upp ljud. Ljudfilerna finns också att lyssna till på nätet: www.norstedts.se/OlleEngstrand Vad är det…
Läs mer...


Att möta barns sociala språkmiljö i förskolan : flerdimensionella perspektiv
Barn kommer till förskolan med varierande erfarenheter av språk. Förskolan har därför en betydande roll i barns tidiga språk- läs och skrivutveckling inte minst i ett likvärdighetsperspektiv. Förskolan…
Läs mer...


Yrkessvenska inför praktiken : bygg fastighet lager och transport
Yrkessvenska inför praktiken är en lärobokserie i svenska som andraspråk tänkt att stödja nyanlända på jakt efter ett arbete i Sverige. Denna bok i serien förbereder elever inför…
Läs mer...


NE:s spanska fickordbok : Spansk-svensk Svensk-spansk 32000 ord och fraser
NE:s spanska fickordbok är en spansk-svensk/svensk-spansk ordbok som innehåller cirka 32 000 ord och fraser. Den är informativ och passar perfekt för studier på nybörjarnivå eller för resan.…
Läs mer...


På spaning efter språkets ursprung
Hur blev människan med språk? Var när och varför började vi tala? Det är en av historiens stora gåtor. Än är vi långt ifrån en lösning men med…
Läs mer...


Språkstimulering. D. 1 Tal och skrift i förskoleåldern
Med Lärare Lär-böckerna vill vi inspirera väcka debatt och föra ut aktuell forskning inom pedagogik och lärande. Serien är främst avsedd för lärares förkovran och vidareutbildning men flera…
Läs mer...


Runstenar i Sverige
Vad är en runsten? Vad är en runa? Runstenar i Sverige går igenom över 200 utvalda svenska runstenar med fakta bilder tolkningar och anekdoter.
Läs mer...


Nyheter : att läsa tidningstext
En dagstidnings viktigaste funktion är att informera. Men en tidningsartikel ger bara en enda bild av världen en av många möjliga. Artikelförfattare och redigerare kan på olika sätt…
Läs mer...


Språk i prosa och press
Boken handlar om språket i samtida finlandssvensk prosa och press. Under en stor del av 1900-talet har kritiker och läsare reagerat på språket i finlandssvensk skönlitteratur och ibland…
Läs mer...


Livsstilar och individer
Många företag har engelska som företagets interna språk och engelska ord vandrar därmed in i finskan. Engelskans roll i fritidsaktiviteter har ökat också i Finland och kunskaper i…
Lyckostjärnan
Lyckostjärnan
Beskrivning av LyckostjärnanABC-klubben en magisk läsupplevelse på flera nivåer ABC-klubben är ett basläromedel i svenska för förskoleklass till årskurs 3. Det har gedigen vetenskaplig grund, förankring i de nya kursplanerna, tydlig progression och ger stora möjligheter till individualisering. I materialet ingår läseböcker i olika nivåer för att ge en sammanhållen läsupplevelse för hela klassen. Det finns arbetsbok, läxbok och lärarhandledning. Läseböckerna finns också i digitalt format med intalat ljud. Arbetsbok Interaktiv bok IST ger dig användbara hjälpmedel på din interaktiva skrivtavla vid genomgångar och laborativt arbete inför elevernas arbete i sina arbetsböcker. De digitala böckerna och IST-materialen säljs som abonnemang här på webbsidan. ABC-klubben för förskoleklass Lyckostjärnan Tolv magiska berättelser skrivna av barn- och ungdomsförfattaren Mats Wänblad, hämtade från samma värld som läseböckerna för åk 13. De är kloka, underfundiga och varma och lämnar medvetet plats för samtal anpassade för förskoleklassen. Ger barnen fler vägar till läsning Börja med att läsa en av berättelserna i högläsningsboken. Till varje berättelse finns en stor samtalsbild för det språkutvecklande samtalet i gruppen. Ta fram bilden och diskutera berättelsen med barnen. Bilderna finns även att tillgå digitalt för visning på interaktiv skrivtavla eller projektor. Ni abonnerar på de digitala samtalsbilderna under ett år. Självklart kan du starta arbetet med att först prata om bilden, för att sedan läsa berättelsen i högläsningsboken. Klassrumsbeprövad metodik som fungerar I elevens arbetsbok skriven av förskol- och grundskolläraren Maria Rydkvist arbetar barnet med uppgifter som knyter an till högläsningsberättelsen och samtalet i klassen. Här finns även övningar som tränar och utvecklar elevernas ordförråd, finmotorik, begreppsbildning m.m. Arbetsboken är vändbar med två framsidor. Bakifrån presenteras bokstäverna i alfabetisk ordning. ABC-klubben står på vetenskaplig grund Till din hjälp finns en lärarhandledning som inleds med en artikel av språkpedagog Anna Strid om läs- och skrivstimulerande arbetssätt för förskoleklassen. Boken innehåller också en lättanvänd handledning till arbetet med högläsningsboken, samtalsbilderna och uppgifterna i arbetsboken. ABC-klubben för åk 1 Den magiska kulanSammanhållen läsupplevelse för hela klassen, skriven av Mats Wänblad I ABC-klubben för åk 1 finns det tre läseböcker Den magiska kulan A, B och C. Alla tre innehåller samma berättelse men på tre olika svårighetsnivåer, vilket ger en sammanhållen läsupplevelse för hela klassen! Berättelsen är skriven av Mats Wänblad, en författare med lång erfarenhet av vad barn fångas av i berättelser. Arbetsboken klassrumsbeprövad metodik som fungerar Arbetsboken innehåller varierade läs- och skrivuppgifter till varje bokstav. Här tränar eleven på att höra bokstavsljuden, skriva bokstavsformerna, hitta ordbilder och läsa ord o
Läs mer om Lyckostjärnan...
Sök bästa pris på Lyckostjärnan hos:
Kategori: Ordböcker & Språk
Varumärke: Natur & Kultur Läromedel