Livnära tankar från boden

Livnära tankar från boden

LIVNÄRA tankar från boden Tunga perioder går vi alla igenom förr eller senare. Ibland så tunga att vi liksom djuren drar oss undan och försvinner från ljuset. Efter att för andra gången drabbats av utmattningssyndrom gick jag en långsam promenad i det mörkaste mörker. Jag gick förbi en tillbommad bod med en sopkvast ståendes utanför. Då blev det tydligt för mig att just i en sådan bod behöver jag befinna mig ett tag, kanske länge, i mörker, stillhet, vila med lås och bom utan besök eller krav. Kvasten för städning i relationer och måsten fick vänta. Att vara där inne på existensens botten, var till en början fyllt avsjälvförakt och skam. När jag till slut började förstå att jag är älskad bara genom att finnas till, utan ork och prestation, började något nytt att vakna … Min mörka, tillstängda bod började förvandlas till en bod med fönster, rofyllda stunder, ljus och nya samtal med Gud. Härifrån min inre bod har jag under ett par år tänkt, skrivit och målat. Vad är viktigt? Vad ger mättnad för själen? Vad livnär vi oss egentligen av? Vad är att leva nära livet, livnära? LIVNÄRA tankar från boden är författarens egna bilder och tankar kring detta tema, utifrån hennes egna upplevelser och erfarenhet. Det här är en bok att beröras av, en bok som väcker liv, som väcker tankar och som ger tro och uppmuntran. Med andra ord en livnärande bok … ”Ibland tar livet andra vägar än man planerar och önskar. Det stannade upp helt då jag drabbades av utmattningssyndrom. Att våga vila och luta sig mot Gud i krokarna blev en nödvändighet. Så småningom vaknade ett behov av att uttrycka mig i ord och bild.” CECILIA LUTHER är fiollärare och musiker och bosatt i Sjövik, samt förstås författare och konstnär.

Läs mer om Livnära tankar från boden

Livnära tankar från boden

Konst & Musik

Hitta Livnära tankar från boden även hos:
Rulla till toppen