Kommer du tycka om mig nu?

Kommer du tycka om mig nu?

Kommer du tycka om mig nu? är en självbiografisk berättelse om fyra identiteter – La, Lina, Marjatta och Jag – en ärlig och gripande historia om uppvaknande, identitet och förändring. La föds som pojke men känner från tidig ålder att det är något som inte stämmer. Hon är ju en flicka men det ser ingen. Lina vill vara bäst i klassen men hon kämpar med läs- och skrivsvårigheter. Marjatta är utbildad flerspråkig jurist men vantrivs i EU:s gråa korridorer. Dessa tre historier vävs samman med hur Jag vänder en skola i kris. La, Lina, Marjatta och Jag brottas med sina känslor samtidigt som de bygger upp sina drömmar, förväntningar och destinationer. Deras önskan är att nå sina drömmars mål, sina Där framme, och en strävan efter ett bättre självförtroende, en större självkänsla – jag duger som jag är – och att en dag få slippa ställa frågan: Kommer du tycka om mig nu? Detta är en bok om att ta ödet i sina egna händer och att skapa sin egen framtid. Det är inte gjort i en handvändning; det handlar om att prova, låtsas, känna efter och prova igen. Om och om igen. I sin ensamhet kunde hon titta på sig själv och känna tillförsikt, det skulle nog gå bra. Samtidigt fanns rädslan där. Hon ville inte leva ett liv i vilket hon ständigt blev påmind om sitt grymma öde. La, 1991 I detta ögonblick bestämde hon sig att hon skulle bli bäst i klassen. De skulle kunna säga vad som helst om henne men inte att hon inte kunde. Kalebass-bra, skulle hon känna ofta. Lina, 1983 Där Marjatta hade befunnit sig i sitt liv hade hela tiden annat behövt prioriteras. Hon hade tusentals gånger bitit ihop, svalt gråten, stängt av och flytt in i drömmen om framtiden. Nu skulle känslorna bli viktiga igen men hon visste inte riktigt hur. Marjatta, 2001 Känner mig lite beklämd när jag tänker på den jag är, i jämförelse med den fina bild jag målar upp. Ljuger gör jag inte om mina meriter men känner att det finns så mycket mer dolt och som jag inte riktigt vet vad jag ska känna inför. Det måste förbli hemligt. Jag, 2011 Om författaren Lina Axelsson Kihlblom är chef för barn- och utbildningsförvaltningen. Hon har tidigare varit grundskolechef för Haninge kommun, ledamot i 2015 års skolkommission, utbildningschef i Nyköping och mycket uppmärksammad rektor för Ronnaskolan i Södertälje. Under Linas tid på Ronnaskolan höjdes gymnasiebehörigheten med mer än 40 procent på två år. I samband med detta blev hon också uppmärksammad i tv-serien Rektorerna på SVT, och i september 2015 var hon gäst i tv-programmet Skavlan. Hon är även en mycket uppskattad föreläsare och flitig debattör.

Läs mer om Kommer du tycka om mig nu?

Kommer du tycka om mig nu?

Biografier & Memoarer

Hitta Kommer du tycka om mig nu? även hos:
Rulla till toppen