Vad är det jag hör? : analys av musikinspelningar

Vad är det jag hör? : analys av musikinspelningar

En vägledning för den som önskar förstå olika typer av musikinspelningar. Många av dagens utbildningar i musik, musikproduktion och media introducerar de studerande i musikteknologi. En del av skolningen i denna konst handlar om att lyssna på befintliga musikinspelningar och genom analys försöka avslöja deras tillkomsthistoria. Boken är upplagd så att läsaren först får en introduktion i ämnet, där olika frågor diskuteras: Varför lyssnar vi idag så mycket på inspelad musik? Hur lyssnar vi? Var lyssnar vi? Därefter presenteras olika analysmetoder. Och till sist ges några konkreta analyser av musik ur olika genrer – en gammal schlager, en kulning, en äldre poplåt och en modern rockinspelning.’Vad är det jag hör?’ Är den första boken i sitt slag på svenska.Gunnar Ternhag är professor vid Institutionen för kultur och medier på Högskolan Dalarna.

Läs mer om Vad är det jag hör? : analys av musikinspelningar

Vad är det jag hör? : analys av musikinspelningar

Konst & Musik

Hitta Vad är det jag hör? : analys av musikinspelningar även hos:
Rulla till toppen