Min far hade en dröm : memoarer

Min far hade en dröm : memoarer
Min far hade en dröm : memoarer
Beskrivning av Min far hade en dröm : memoarer

I Min far hade en dröm berättar USA:s president Barack Obama djupt personligt om sin uppväxt i ett USA som fortfarande präglades av raslagar. Berättelsen tar sin början när Barack Obama får reda på att hans far, som han aldrig lärt känna, har dött i en bilolycka. Faderns plötsliga död får honom att reflektera över sitt liv och vad som gjort honom till den han är. När han reser till Kenya för att möta den afrikanska delen av sin familj blir det en omtumlande upplevelse som får honom att försona sig med sin bakgrund. Min far hade en dröm är en gripande skildring av en ung mans sökande efter sina rötter och en bok för alla som är intresserade av frågor om identitet, klass och ras. ”Han heter Barack Obama. För några år sedan var han en okänd senator, nu är han snart ett världsnamn. Och ännu märkligare. Han är en bra skribent. Om Obama inte var en senator som vill bli president skulle han kunna klara sig utmärkt som författare.” Mikael Timm, Kulturnytt ”När man läser denna bok är det lätt att förstå varför Obama entusiasmerat så många. /…/ Så länge som människor av hans kaliber kan göra sig gällande finns det anledning att hoppas på USA.” Erik Åsard, SvD ”Obamas bok är en välskriven, reflekterande berättelse, helt olik andra politikers biografier.” Jesper Bengtsson, Aftonbladet ”Jag sträckläste boken, fascinerad av öppenheten och engagemanget. Och det var innan han vunnit valet i Iowa.”, Ingalill Mosander Aftonbladet

Läs mer om Min far hade en dröm : memoarer...


Sök bästa pris på Min far hade en dröm : memoarer hos: