Emma, Mias dotter

Emma, Mias dotter
Emma, Mias dotter
Beskrivning av Emma, Mias dotter

Emma, Mias dotter är den fjärde delen i Maria Erikssons gripande serie om sitt liv på flykt undan en våldsam man och hennes kamp för att bygga upp en ny tillvaro åt sig själv och sina barn i ett främmande land. Emma, Mias dotter tar vid där Mias hemlighet slutade, och läsaren får följa familjens liv i det nya hemlandet USAoch framför allt dottern Emma. Alla de läsare som mött Emma i först Gömda, sedan Asyl och därefter Mias hemlighet har naturligtvis undrat hur det ska gå för en flicka som tvingats utstå så mycket hemskt och svårt i livet. Emma, Mias dotter är Emmas version av vad som hände under alla de där åren på flykt. Men det är också berättelsen om det liv som sedan följde: om hur Emma i den svarta boken får veta den sanning som ställer relationen mellan mor och dotter på sin spets, om hur hon flyr hemmet och börjar använda droger, och om hur Mia tvingas kämpa mot en dödlig sjukdom. Emma, Mias dotter är den fängslande berättelsen om en mor och hennes dotter som tillsammans går igenom ofattbara prövningar och till slut lyckas hitta tillbaka till varandra. Ur boken: Jag reser mig på darrande ben från parkbänken och går till en telefonautomat i en gatukorsning. Jag har varit tvungen att sälja min mobiltelefon för att få pengar till mat. Och nu har jag heller inga pengar, inte ens några mynt, så jag måste ringa ett collect call och hoppas att mamma vill betala samtalet.Jag är så nervös när signalen äntligen går fram att jag nästan tappar luren. Så hör jag mammas röst:Hallå?Den låter på samma gång så välbekant och så främmande. Vi har ju inte pratat med varandra på över ett år. Jag har aldrig svarat när hon har ringt mig, och nu skäms jag plötsligt över det.Hej, det är Emma, säger jag med så ynklig röst att jag inte känner igen mig själv. Pocketversionen innehåller även ett nyskrivet efterord av Mia.

Läs mer om Emma, Mias dotter...


Sök bästa pris på Emma, Mias dotter hos: