Jerusalem & Jag

Jerusalem & Jag

’Rik engagerande drabbande – dess blandning av personligt och politiskt av något mycket svenskt och något helt annat gör den till en viktig läsning.’ – Expressen ’Goldman envisas med att vrida och vända på perspektiven lärorikt och intellektuellt stimulerande.’ – Svenska Dagbladet ’Det är oemotståndligt. Jag faller pladask’ – Helsingborgs dagblad ’Goldmans bok ger värdefull bakgrundskunskap om dagens politiska konflikt. Kanske just för att den inte är ansträngt politisk utan mer filosofisk och teologisk.’ – Dagen ’Anita Goldman perspektivrika bok är entusiasmerande. Hon är orädd Hennes bok förtjänar all uppmärksamhet.’ – Nya Wermlands-Tidningen ’Lika fascinerande och bildande som rolig och berörande … en bildningsresa’ – Kyrkans Tidning ’En hyllning till språket och berättelserna’ – Nya Ludvika Tidning ’En elegant essä med det obehindrat vackra språk som är Anita Goldmans. Hon är alltid ett oförställt nöje att läsa.’ – Norrbottens-Kuriren ’Goldman kliver in i Jerusalem med en befriande lätthet. Hon tar läsarens blick och sinnen i hand’ – Dagens Nyheter Anita Goldman skriver i boken: ’Jag gifte mig i Jerusalem jag fick två barn här jag hade ett hus i Staden och en trädgård jag lärde mig hebreiska och i Jerusalem har jag skrivit ett flertal böcker. Men jag har aldrig skrivit om Jerusalem för hur skriver man om världens mest omskrivna stad?’ Jerusalem är staden som sägs vara helig. Men hur kan en stad vara helig? Vem vågar ställa frågan? Och hur blir svaret? Jerusalem är den eviga fredens stad men så kluven mellan palestinier och israeler mellan religiösa och sekulära. Jerusalem är de stora berättelsernas stad men i denna bok fokuseras på den enskilda människans liv och värdighet mitt bland minnesmärken och myter. I en förtätad blandning av självbiografi och essä tecknar Anita Goldman ett annorlunda porträtt av Staden femtio år efter sexdagarskriget. Jerusalem & Jag är en kärleksförklaring till hebreiskan till dess poeter profeter och författare till dess kvinnliga röster. Anita Goldman (född 1953) är en av våra främsta författare och journalister och har i många år skildrat israeliskt samhällsliv och israelisk kultur med betoning på kvinnans ställning i ett mansdominerat samhälle i böcker som Våra bibliska mödrar (1988) och Stenarnas döttrar (1991). Hon hade stor framgång med Om jag så måste resa till Los Alamos (2009) som i dokumentärromanens form berättar om den grupp forskare i New Mexico som hade till uppgift att skapa en atombomb under andra världskriget. ’Goldmans bok är rik engagerande drabbande – dess blandning av personligt och politiskt av något mycket svenskt och något helt annat gör den till en viktig läsning.’ Ulf Olsson Expressen ’Goldman envisas med att vrida och vända på perspektiven – de teologiska de språkliga

Läs mer om Jerusalem & Jag

Jerusalem & Jag

Skönlitteratur

Hitta Jerusalem & Jag även hos:
Rulla till toppen