

Framsteg / Tabeller och diagram
Målgruppen är elever i skolår 1–5 med långsam inlärningstakt och behov av särskilt stöd samt elever i grundsärskolan. Även äldre elever kan använda materialet om det finns ett…
Läs mer...


ABC-klubben åk 1 Den magiska kulan Arbetsbok Lärarwebb 12 mån
I materialet ingår läseböcker i olika nivåer för att ge en sammanhållen läsupplevelse för hela klassen. Det finns arbetsbok läxbok och lärarhandledning. Läseböckerna finns också i digitalt format…
Läs mer...


Ser du? A
BAS är en ny serie arbetsböcker där eleverna får träna på grundläggande färdigheter. Allt är i fyrfärg och formatet är A4.Ser du? är två böcker där eleverna får…
Läs mer...


Skoljuridik ur ett föräldraperspektiv : Skoljuridik ur ett föräldraperspekt
Har du ett barn med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning? Har du någon gång känt dig ensam i din kamp för att få till en fungerande skolgång för ditt barn?Skoljuridik ur…
Läs mer...


Geografens testamente : Sverige
Eleverna får följa med Holger Nilsson och ingenjören Mortensen på en resa genom Sverige. Holger har ärvt en märklig apparat en Graaf. Med hjälp av denna ger sig…
Läs mer...


Skriva läsa lära
Här presenteras Sydney-skolans senaste forskning inom genrepedagogik och metoden Reading to Learn. Pedagogiken som har vuxit fram under 30 år genom flera långvariga aktionsforskningsprojekt där funktionella lingvister lärare…
Läs mer...


Samtal
Samtal fyller våra liv från tv-sända nyhetsintervjuer till familjers förhandlingsarbete. För många yrkesgrupper som läkare sjuksköterskor socialarbetare lärare och jurister är samtalet det viktigaste verktyget. Denna bok presenterar…
Läs mer...


Motiverad : feedback mindset och viljan att utvecklas
Känner du nybörjarglädje — eller känner du dig mest dålig och osäker när du provar något nytt?Varför uppvisar vissa kämpaglöd vid en motgång medan andra ger upp? Här…
Läs mer...


Äldres hälsa och livskvalitet Lärarhandledning
Äldres hälsa och livskvalitet är ett heltäckande läromedel för kursen med samma namn. Läromedlet består av elevbok digitalt läromedel lärarhandledning och lärarwebb. Äldres hälsa och livskvalitet är ett…
Läs mer...


De tre pelarna i traumamedveten omsorg – Att skapa en läkande miljö ’de övriga 23 timmarna’
Hur kan vuxna möta traumatiserade barn och ungdomar på ett sätt som främjar läkning och återhämtning? Vilka terapeutiska verktyg behöver personer som inte arbetar med psykoterapi men ändå…
Läs mer...


Välj rätt
Hur kommer det sig att millimeterrättvisa är lika viktigt för småbarn som för löntagare? Kan man bli glad över att förlora pengar? Och kan man göra något åt…
Läs mer...


Våra små guldkorn
Våra små guldkorn är en välfylld resursbank av kopieringsunderlag med extrauppgifter att ge till eleverna när de t.ex. behöver en ny utmaning repetera ett område eller är klara…
Läs mer...


Unified protocol terapeutmanual : diagnosöverskridande psykologisk behandling
Många psykiatriska diagnoser överlappar varandra vad gäller uppkomst samt sårbarhets- och vidmakthållandefaktorer. Unified protocol är en banbrytande behandling med KBT som utgår från det som är gemensamt för…
Läs mer...


Vad alla föräldrar borde få veta
Att vara förälder är något av det svåraste och roligaste som finns i livet. Gör jag rätt? Är jag tillräckligt bra? Hur vill jag vara som förälder? Föräldraskap…
Läs mer...


Dina känslor är inte i vägen
Men att det ska va ett sånt himla tjat om känslor hela tiden utbrister en frustrerad klient medan han demonstrativt lägger armarna i kors över bröstkorgen och stirrar…
Läs mer...


En inkluderande skola – möjligheter hinder och dilemman
De flesta elever i svensk skola har en bra situation i den meningen att de trivs och når målen. Men hur ska vi göra för att hjälpa de…
Läs mer...


Specialpedagogik i praktiken : stöd och inspiration för lärare
Specialpedagogik i praktiken belyser att alla lärare behöver specialpedagogisk kompetens för att kunna göra undervisningen tillgänglig för alla elever och få en ökad förståelse för olikheter bland elever.…
Läs mer...


Rum för lärande
Vad krävs av de rum där barn ska leka lära och samspela - de platser där de ska utvecklas och bli sina bästa jag? Följ med Katinka Vikingsen…
Läs mer...


Psykoterapi – De sex grundläggande kompetenserna
Denna bok handlar om psykoterapi. Den skiljer sig dock från många andra metodböcker i ämnet genom att den inte utgår från en specifik inriktning metod eller skolbildning. I…
Läs mer...


Kroppen ljuger inte : Vägen till självkännedom och självläkning
Kroppen minns allt du har varit med om och försöker ständigt påminna dig om det som du allra helst vill glömma. Du kan ljuga för dig själv under…
Läs mer...


Praktisk handbok i kollegialt lärande – Leda utvecklingsarbete i skola och förskola
Kollegiala arbetsformer är numera vanliga i skolutvecklingssammanhang. Men hur går sådant arbete till rent praktiskt? Hur kommer du i gång och hur uppnår du kvalitet i lärprocesserna? Praktisk…
Läs mer...


Entreprenöriell fritidspedagogik : att bygga handlingskraft mod självtillit och motivation
Entreprenörskap och entreprenöriellt lärande har blivit centrala begrepp inom utbildningssektorn. Detta förhållningssätt till lärande och undervisning ska genomsyra alla barns och ungdomars skolgång och löpa som en röd…
Läs mer...


Läroplan för grundskolan förskoleklassen och fritidshemmet : reviderad 2019
Skolverket har reviderat läroplanen för att förtydliga elevens ansvar och inflytande samt rektorns ansvar för trygghet och studiero i skolan. Även ändringar inom avsnittet: Övergripande mål och riktlinjer…
Läs mer...


Skolans konflikter – Vad varje lärare behöver veta
Skolan är en arena för en rad konflikter på olika nivåer – mellan elever lärare föräldrar och ledning men också i ett samhälleligt och ideologiskt perspektiv. Läraren befinner…
Läs mer...


Deep Work : hur du finner fokus och djupjobbar i en distraherande värld – strategier för kontroll mindre stress och digital minimalism
'Inspirerande och högst användbar handbok' Jan Gradvall DI Weekend. 'En övertygande plädering för den intensiva koncentrationen med exempel på metoder som man kan sätta i gång med direkt'…
Läs mer...


ACT helt enkelt : En introduktion till Acceptance and Commitment The
ACT helt enkelt lär ut Acceptance and Commitment Therapy på ett tillgängligt och inspirerande sätt till blivande terapeuter. Russ Harris går igenom ACT-modellen och teorin bakom de sex…
Läs mer...


Mera Flax : Samhälle värderingar och språk
Om författaren : Jessica Erikssonlektor i svenska. Hon har ett stort kunnande och engagemang för undervisning av nyanlända och har även medverkat i utbildning av cirkelledare och lärare…
Läs mer...


Specialpedagogik och funktionsvariationer : att möta barn och unga med funktionsnedsättningar i en utvecklande miljö
Specialpedagogik och funktionsvariationer?är en gedigen grundbok som belyser de vanligaste funktionsnedsättningarna ur olika specialpedagogiska perspektiv. Boken ger rikligt med återkoppling till den pedagogiska praktiken samt tillgång till förklaringsmodeller…
Läs mer...


Studiestigen
Studietstigen är ett nytt läromedel i studiehandledning och studieteknik för gymnasiet.Boken är en guide i inlärning och studier för gymnasisterna.Bland annat behandlas anteckningsteknik koncentration källhänvisningar och hur man…
Läs mer...


Existentiell coaching
Vill du fördjupa din kunskap om existentiella frågor och lära dig hur man för existentiella samtal i praktiken? Existentiell coaching har sina rötter i existentiell filosofi psykologi och…
Estetiska uttryck och barns rättigheter i utbildning
Estetiska uttryck och barns rättigheter i utbildning
Beskrivning av Estetiska uttryck och barns rättigheter i utbildningHur kan skolans demokratiska idéer och dess värdegrund förverkligas och bli en självklar del av förskolan och skolan, samt av barns och elevers lärande och utveckling? Att ha bestämda mål för undervisningen – mål som kan uppnås och där uppnåendegraden kan mätas – är en given del av skolans utbildning. Men utbildning kan även omfatta andra dimensioner, där kreativiteten inte alltid söker givna eller ens befintliga svar, utbildning som rymmer undran och till och med förundran över världen. I den här boken medverkar ett antal forskare och lärare som har ett engagemang i barns rättigheter och estetik. Texterna i boken är av olika slag: några är längre och teoretiskt förankrade, andra är korta beskrivningar av eller reflektioner över pågående arbete i skolan. Det som förenar bokens olika kapitel är vissheten om att estetiken har stor betydelse för både kunskaps- och identitetsutveckling samt för ett förverkligande av mänskliga rättigheter, solidaritet och gemenskap. De medverkande författarna delar alla en övertygelse om att estetik och estetiska uttryck kan vara vägen till självinsikt hos både lärare och elever, och öppna diskussioner om rättigheter och gemensamma värden. Margareta Aspán (red.) är fil.dr i pedagogik och arbetar vid Stockholms universitet. Jutta Balldin (red.) är fil.dr i pedagogik och arbetar som lärarutbildare vid Malmö högskola, främst inom förskollärarutbildning. Charlotte Engel (red.) är legitimerad gymnasielärare i teater och estetisk kommunikation och har arbetat vid Estetiska programmet på gymnasieskolan Spyken i Lund i mer än 20 år. Anna Röing Hellberg (red.) är teaterlärare och professionell skådespelare med mångårig erfarenhet av att arbeta med framför allt teater för barn och unga. Isak Benyamine är fil.lic. i didaktik och doktorand i pedagogik på Stockholms universitet samt verksamhetsutvecklare vid Riksteatern. Lisa Eklöv är rektor på grundskolan Filosofiska i Stockholm. Liza Haglund har en tjänst på Södertörns högskola där hon undervisar i bland annat barns existentiella frågor. Fredrik Håkansson är rektor och leder de kreativa projekt som genomförs på Humfryskolan i Malmö. Marina Jonsson är konstnär och håller kurser, ger föredrag och utbildningar inom olika kreativa ämnen. Camilla Löf är fil.dr i pedagogik och arbetar som lärarutbildare vid Malmö högskola. Daniel Oja är med och driver scenkonstkompaniet Nordcirkus. Henning Pettersson arbetar som lärare i musik och slöjd på Humfryskolan i Malmö. Teresa Rooth är förskollärare och konstnär, utbildad vid Konstfack. Alexandra Ljungkvist Sjölin arbetar som lärare i svenska som andraspråk och teater på Liljeholmens Gymnasium i Stockholm. Mia-Marie Sternudd-Groth är fil.dr i pedagogik med inriktning mot dramapedagogisk forskning och är verksam som utbildningsledare vid Rektorsprogrammet, Karlstad universitet. Anna Wennergren är projektledare och verksamhets
Läs mer om Estetiska uttryck och barns rättigheter i utbildning...
Sök bästa pris på Estetiska uttryck och barns rättigheter i utbildning hos:
Kategori: Psykologi & Pedagogik
Varumärke: Gleerups