Vi ses i mörkret

Vi ses i mörkret

Med makalös tonträff skildrar David Wiberg hur det känns att gå upp fullständigt i en annan människa, så mycket att man nästan försvinner själv.’ Yukiko Duke, Vi Läser Den fristående uppföljaren till Dagboksanteckningar från ett källarhål Jag bara gråter och gråter. Han håller mig stenhårt i handen. Hans mamma vankar av och an på perrongen, är på väg att börja röka säkert tio gånger, men kommer på sig själv i sista stund. Lilla gumman, säger hon, men hon tittar inte på mig. Fram tills nu har jag inte förstått vad det är som ska hända. Nu kommer det över mig som en lavin: de ska ta honom ifrån mig. Han har just kommit till mig, efter livslång väntan, och nu ska han försvinna. Allt runtomkring mig blir otydligt. Jag skakar, försöker förgäves se det ur hans perspektiv, men jag är en encellig, bölande flickvän utan någon som helst förmåga till empati. Hulkar fram förlåt förlåt, men hör inte om han svarar. Det finns inget stopp i mig. När vi kysser varandra för sista gången känns det som jag ska kräkas. Linnea är ihop med Love, i det första riktiga förhållandet. När Love flyttar till Gävle för att gå tekniskt basår lämnas Linnea ensam med sin längtan. Vi ses i mörkret är en skildring av förhållandet som betyder allt, som man riskerar att tappa bort sig själv i och som omvärlden aldrig kan förstå. David Wiberg är författare, samt verksam inom scen- och bildkonst, arkitektur och illustration. Efter två kritikerrosade föreställningar om 16-åriga Linnea utkom 2013 hans debutroman Dagboksanteckningar från ett källarhål som även den fick strålande recensioner. I Vi ses i mörkret får vi åter träffa Linnea som nu hunnit bli 18 år. ’Med makalös tonträff skildrar David Wiberg hur det känns att gå upp fullständigt i en annan människa, så mycket att man nästan försvinner själv.’ Yukiko Duke, Vi Läser ’Språket är bokens styrka … Personporträttet av Linnéa känns äkta och varmt. Vi ses i mörkret är en värdig efterföljare till Dagboksanteckningar från ett källarhål.’ Anna Wilner, BTJ

Läs mer om Vi ses i mörkret

Vi ses i mörkret

Barn & Ungdom

Hitta Vi ses i mörkret även hos:
Rulla till toppen