Tjo tjim och en bit mat : om matkultur och folkliga nöjen från förr

Tjo tjim och en bit mat : om matkultur och folkliga nöjen från förr

Tjo tjim och en bit mat om matkultur och folkliga nöjen från förr  Så har helger firats i alla tider. Nya traditioner tillkommer vartefter men den här boken handlar om de gamla från förr undantaget de kuriösaste som fettisdagskokning av hjärtsäckar fyllda med talg. Men det ska då som nu vara primörer till pingst kräftor i augusti och fågel i november. Och sill; ständigt denna sill. Utöver en särskild meny har varje storhelg förknippats med både lek och högtid som att spöka och skrämmas grensla en kvast ge gåvor och demonstrera mot samhällets orättvisor. Än idag hoppar vi som små grodor runt en blomsterprydd stång leker tomte i december och raskar över isen på julgransplundringar medan 1:a maj-tåget i takt med tiden lite varstans blivit mer av familjefest än protest. Här blandas skratt och skoj med allvar och det godaste goda. Väl bekomme!

Läs mer om Tjo tjim och en bit mat : om matkultur och folkliga nöjen från förr

Tjo tjim och en bit mat : om matkultur och folkliga nöjen från förr

Samhälle & Politik

Hitta Tjo tjim och en bit mat : om matkultur och folkliga nöjen från förr även hos:




Rulla till toppen