Tillbaka till Pompeji

Tillbaka till Pompeji

Förskräckt stirrar Ramona på Theo, plötsligt är allt en mardröm.  Ramona är på skolresa till ruinstaden Pompeji. Hon mår dåligt av gipsavgjutningarna av dem som dött i vulkanutbrottet som utplånade staden. Hon sätter sig ner för att vila och somnar.   När Ramona plötsligt vaknar ser hon ett levande Pompeji. Ramona inser att hon blivit förflyttad i tiden till Pompeji, före vulkanutbrottet! Hon blir jätterädd. Hon vet att staden kommer att utplånas, alla människor kommer att dö, även hon och Theo om de inte tar sig därifrån i tid. Men hon vet inte när vulkanen kommer att förinta staden, om hundra år, om tio år eller om tio minuter.       Detta är debutboken som Kimselius gjorde dundersuccé med julen 1997 och gav henne smeknamnet Blekinges Astrid Lindgren. Boken har översatts till flera språk och har läsare i alla åldrar. Kimselius levandegör sakkunnigt historien om Pompeji och tar läsaren med på en fängslande resa genom tiden. ’Aftur til Pompei’/’Tillbaka till Pompeji’ utsågs som en av de bästa utländska ungdomsböckerna på Island 2009   ’Din bok Tillbaka till Pompeji gjorde mig till en läsare. Jag kommer ihåg att min mamma först läste den för mig när jag var yngre men att jag sedan läste den själv och var så fascinerad över den otroliga och spännande berättelse som utspelade sig! Det öppnade mina ögon för att läsa dina efterföljande böcker men även andras. Jag vill tacka dig så mycket för att du gav mig den möjligheten och att jag nu fått följa med på så mycket resor som jag kanske aldrig hade fått uppleva annars. Du gav mig även en dröm om att någon gång själv kunna beröra och påverka andra positivt med något jag skrivit. Du är fantastisk och har givit mig och många andra så otroligt mycket. TACK!’ Linnea Briggner   ’Jag är en av dem som vuxit upp med dina böcker! Faktum är att ’Tillbaka till Pompeji’ är den främsta anledningen till att jag över huvud taget lärde mig att läsa!’ Luna Wattpadambassadör    ’Jag har läst din legendariska bok Tillbaka till Pompeji. Du är en förebild och din bok var så bra så jag började gråta!!!!! Jag håller på att läsa din bok Skräckresan med Titanic och den verkar bra!!! Du är en fantastisk författare och jag vill att du skriver fler böcker. Din bok var grym.’ Liam Stenson   ’Jag önskar jag var 12 år igen, och hade Kim M Kimselius bokskatt framför mig! Hennes spännande, historiska äventyrsböcker måste vara vad varje läshungrig, äventyrslysten unge älskar att sätta tänderna i!’ Författare Lisa Hågesen   ’Kim M Kimselius – Sveriges svar på Enid Plyton?’ Författare Astrid Ahlberg   ’Jag har läst ut Tillbaka till Pompeji på 1 dag!! Det är nog rekord för min del. En välskriven och mycket spännande bok som inte går att sluta när man väl börjat. Ruskigt bra bok.’ Cissigrip.blogg.se   ’Kims böcker väver samman historiska fakta med en riktigt riktigt spännande berättelse! … Just den här boken har en glöd som fångar känslan i Pompeji.

Läs mer om Tillbaka till Pompeji

Tillbaka till Pompeji

Barn & Ungdom

Hitta Tillbaka till Pompeji även hos:
Rulla till toppen