Stilguiden – man

Stilguiden – man

Man säger att alla vill se ut som Cary Grant; jag vill också se ut som Cary Grant.Cary GrantNu kommer den efterlängtade manliga versionen av Stilguiden. I grunden handlar det om exakt samma sak som för kvinnor; harmoni, balans, proportioner och en vettig inställning till kläders funktion. Lotta Lewenhaupt kommer alltså att gå i klinch med allt från form (klä sig efter sin kroppsform) och funktion (passform, kvalitet, omsorg) till nördiga detaljer som slipsknutar och välborstade skor.Vem är jag att utnämna mig till stilguide?Frågan ställde jag mig i förordet till min förra bok, Stilguiden, som enbart var riktad till kvinnor. Jag förklarade det med att jag lärt mig ett och annat på vägen, efter drygt 40 år som stylist och journalist, med mode och kläder som specialitet. Jag hävdar så fortfarande. Men vad vet jag om manligt mode och herrkläders alla regelverk? Mycket mer än ni anar: jag älskar män, jag favoriserar mäns sätt att klä sig, och jag kan tillräckligt mycket om dräkthistoria för att veta att maskulina kläder är grunden till oändligt många klassiker i alla slags garderober.Lotta LewenhauptUr innehållet:Vad är stil, god smak & elegans? Figur, form & funktionStilförebilderStilar: amerikanskt, italienskt, engelsktMannens lilla svarta: smokingenAffärsmode, så kallad powerdressingAccessoarer (från skor till glasögon och klockor)Knyta slips & kravatt & flugaVika ficknäsduk Drapera & knyta halsdukShoppa omdömesgilltSköt om dina kläder väl Packa lätt & packa smart O_M_ _F_ÖR_F_A_T_T_A_R_E_N_ _L_o_t_t_a_ _L_e_w_e_n_h_a_u_p_t_ _b_r_u_k_a_r_ _b_e_s_k_r_i_v_a_s_ _s_o_m_ _e_n_ _p_i_o_n_j_är_ _i_n_o_m_ _o_m_r_åd_e_t_ _m_o_d_e_._ _2_0_0_3_ _m_o_t_t_o_g_ _h_o_n_ _t_i_d_n_i_n_g_e_n_ _E_l_l_e_s_ _h_e_d_e_r_s_¬p_r_i_s_,_ _E_l_l_e_n_,_ _m_e_d_ _m_o_t_i_v_e_r_i_n_g_e_n_:_ _M_e_d_ _s_t_o_r_a_ _k_u_n_s_k_a_p_e_r_ _i_n_o_m_ _b_åd_e_ _d_e_t_ _i_n_t_e_r_n_a_¬t_i_o_n_e_l_l_a_ _o_c_h_ _s_v_e_n_s_k_a_ _m_o_d_e_t_ _h_a_r_ _h_o_n_ _u_n_d_e_r_ _t_r_e_ _d_e_c_e_n_n_i_e_r_ _g_e_n_e_r_ös_t_ _d_e_l_a_t_ _m_e_d_ _s_i_g_ _a_v_ _s_i_t_t_ _v_e_t_a_n_d_e_ _b_åd_e_ _s_o_m_ _f_ör_f_a_t_t_a_r_e_,_ _m_o_d_e_j_o_u_r_n_a_¬l_i_s_t_ _o_c_h_ _l_är_a_r_e_._ _H_o_n_ _är_ _a_n_s_i_k_t_e_t_ _ _o_c_h_ _p_e_n_n_a_n_ _ _b_a_k_o_m_ _o_r_d_e_t_ _m_o_d_e_p_a_s_¬s_i_o_n_._ _2015 utkom hennes senaste bok, Stilguiden.

Läs mer om Stilguiden – man

Stilguiden – man

Sport & Fritid

Hitta Stilguiden – man även hos:
Rulla till toppen