Stålmannen Moses och jag

Stålmannen Moses och jag

Dan och Lotta Höjers bok Stålmannen Moses och jag är den självklara läsningen för alla adopterade barn i åldern 9–12 år som bär på funderingar och tankar kring sitt ursprung och sin situation. Alla adopterade har ungefär samma start i livet. Men det betyder inte att de tycker och tänker samma saker. I krönikor insändare dikter och intervjuer berättar adopterade barn och vuxna bland annat om: att ha två mammor och två pappor att vara svensk på insidan men se ”osvensk” ut på utsidan att se svensk ut men vara adopterad ändå att leta efter sina biologiska föräldrar rasism och mobbning att leta efter sina rötter att ha kompisar som förstår I boken finns även fakta om olika länder recept och bildcollage. Man kan läsa om hur det var förr i tiden och hur det är nu vad diskriminering och rasism egentligen är forskning kring adoption om hur en adoption praktiskt går till och mycket mycket mer.

Läs mer om Stålmannen Moses och jag

Stålmannen Moses och jag

Övrigt oklassificerat

Hitta Stålmannen Moses och jag även hos:
Rulla till toppen