Ronja Rövardotter. Vildvittrorna

Ronja Rövardotter. Vildvittrorna

– Jo, du Birk … Jag känner, jag känner att jag skulle önska att du, vore min bror. – Det kan jag väl vara, om du så vill, rövardotter. – Det vill jag. Det vet jag. Men bara om du kallar mig, Ronja och, slutar säga rövardotter. – Ronja söstra mi. Ronja Rövardotter – Vildvittrorna är den andra serieboken om Ronja utifrån Studio Ghiblis animerade tv-serie. Vintern har kommit till Mattisskogen. Ronja får ett par egna skidor och medan alla rövarna är insnöade i borgen kan Ronja ge sig ut på upptäcktsfärd. Men skogen kan vara farlig också på vintern, och när Ronja fastnar med foten i ett rumpnisse-bo är det närapå att hon får sätta livet till. Om det inte hade varit för Birk kanske hon hade fått sätta livet till. Under Mattisborgen upptäcker Ronja en hemlig gång, som leder till Borkarövarnas salar. Där kan hon möta Birk i hemlighet, och han berättar att borta hos honom har de så lite mat att de svälter allihop. Så kommer det sig att Ronja blir den som räddar livet på Birk, och dessutom ger honom en omgång med luskammen.

Läs mer om Ronja Rövardotter. Vildvittrorna

Ronja Rövardotter. Vildvittrorna

Barn & Ungdom

Hitta Ronja Rövardotter. Vildvittrorna även hos:
Rulla till toppen