Mina Patientfall eller Berättelser från en sjukstuga

Mina Patientfall eller Berättelser från en sjukstuga
Mina Patientfall eller Berättelser från en sjukstuga
Beskrivning av Mina Patientfall eller Berättelser från en sjukstuga

I utvecklingen av Region Jönköpings läns allmänna kliniska kunskapsstöd Fakta har jag haft förmånen att i många år arbeta nära den synnerligen erfarne, kunnige och allsidige allmänläkaren Per Malm. Doktor av den gamla stammen, skolad vid vårt sydligaste medicinska lärosäte och odelat lasarett och med mångårig erfarenhet från småländsk sjukstuga.Vi bestämde tidigt att lätta upp den digra samlingen av kunskapsdokument med berättelser ur verkligheten. Ty, som författaren själv skriver i sin programförklaring till sina patientfall, ?Jag tror man kan lära sig en del från andras fallbeskrivningar och hur andra hanterar problemen. Jag var själv en flitig läsare av patientfall i början av min yrkeskarriär?.Med Per Malms osvikliga humor och humanism blev patientfallen snabbt en succé. Med stor tillfredsställelse noterade och påtalade författaren själv de ständigt stigande läsarsiffrorna.Den här unika samlingen av patientfall rymmer allt från exotiska sjukdomshistorier till läkaretiska överväganden. Historien om den skönsjungande kollegan närmar sig litterära och stilistiska höjder som för tanken till Fritiof Nilsson Piraten. För att inte tala om ?kapitalismens baksida? som bekräftar ordspråket ?pengar är orsak till all världens elände? med en anal sedelbunt och ett laryngealt mynt.Är sanningshalten fullständig, undrar vi alla? Sanning är gott, men det sannolika är gott nog. Eller som Piraten uttryckte det: ?Saga väves på sanningens varp?.Så, kära läsare: läs, njut och lär!Staffan EkedahlDistriktsläkare och primärvårdskoordinatorRegion Jönköpings län

Läs mer om Mina Patientfall eller Berättelser från en sjukstuga...


Sök bästa pris på Mina Patientfall eller Berättelser från en sjukstuga hos: