Min kärlek har stannat mest hos er : en biografi om kvinnokämpen Anna Johan

Min kärlek har stannat mest hos er : en biografi om kvinnokämpen Anna Johan

Anna Johansson-Visborg kom som 20-årig småbrukardotter till Stockholms myllrande industriliv 1897. Hon började arbeta på bryggeri. Snart fick hon rykte om sig att vara stridbar för arbetarkvinnors rättigheter.  Bryggar-Anna som hon kom att kallas drogs med i flera av den tidens rörelser. Hon blev en facklig agitator och organisatör rösträttskvinna kommunalpolitiker folkbildare redaktör och aktiv kooperatör. Kvinnors frihet och bättre levnadsvillkor klass och kön var det hon alltid kämpade för. Dessutom blev hon rik genom framgångsrikt företagande Min kärlek har stannat mest hos er följer Anna Johansson-Visborg under åren 1876-1953.

Läs mer om Min kärlek har stannat mest hos er : en biografi om kvinnokämpen Anna Johan

Min kärlek har stannat mest hos er : en biografi om kvinnokämpen Anna Johan

Övrigt oklassificerat

Hitta Min kärlek har stannat mest hos er : en biografi om kvinnokämpen Anna Johan även hos:
Rulla till toppen