Malala : min historia om hur jag tog strid för flickors rättigheter

Malala : min historia om hur jag tog strid för flickors rättigheter

Nobels fredspris-belönade Malala Yousafzais bästsäljande självbiografi i förkortning och bearbetning för unga läsare. Malala Yousafzai är flickan som utmanade de talibanska islamisterna i Pakistan. Femton år gammal blev hon skjuten i huvudet och undkom döden med en hårsmån. Men innan hon blev en internationellt känd aktivist var hon helt enkelt en flicka som tog strid för vad hon trodde på. Så när flickorna i hennes tidigare så fridfulla del av Pakistan fick höra att de inte längre fick gå i skolan riskerade hon livet för flickors rätt till utbildning. I denna nedkortade version av hennes självbiografi som även innehåller svartvita illustrationer en ordlista och en tidslinje får vi följa den märkliga historien om en flicka som vägrade låta sig tystas. Malala visar värdet i att ta strid mot hatet och erbjuder ett inspirerade budskap om beslutsamhet och hopp – med hennes egna ord.

Läs mer om Malala : min historia om hur jag tog strid för flickors rättigheter

Malala : min historia om hur jag tog strid för flickors rättigheter

Barn & Ungdom

Hitta Malala : min historia om hur jag tog strid för flickors rättigheter även hos:
Rulla till toppen