Maggans lilla starksköra : om liv, kärlek, kantstötthet och annat mänskligt

Maggans lilla starksköra : om liv, kärlek, kantstötthet och annat mänskligt
Maggans lilla starksköra : om liv, kärlek, kantstötthet och annat mänskligt
Beskrivning av Maggans lilla starksköra : om liv, kärlek, kantstötthet och annat mänskligt

Om liv, kärlek, kantstötthet och annat mänskligt Maggan Hägglund har samlat ihop sina bästa krönikor från tidningen Tara. Där har hon haft sin egen spalt sedan det första numret år 2000. Maggans lilla starksköra är en liten bok full av tröst. En bok för dig som vet att livet är både fniss och svarta dagar med sorgkanter. Här värmer igenkänningen som en lägereld. Här finns leenden för dig som tycker att livet kan vara alldeles underbart men som också har dina kantstötta dagar. Jag är er korrespondent från Dödsskuggans Dal. Jag känner till området. Har varit här många gånger. Jag ligger här under stenen och undrar vad jag kunde gjort annorlunda. Ändå är det skillnad mellan nu och förr. Förr tog jag tankarna ’jag orkar inte längre, jag ger upp’ bokstavligt. Idag tar jag dem som tecken på att något har gått snett. Kanske är jag för trött, kanske har jag pressat mig över mina gränser, kanske behöver jag bara slippa alla krav ett tag. Förr tog jag tankarna ’jag är så värdelös, ful och hopplös’ på allvar. Idag tänker jag ’jaha, jag har en sådan dag idag’. Förr trodde jag att allt hopp var ute. Idag inser jag att det är bara en uppförsbacke på vägen. Maggan Hägglund var med och startade tidningen Tara 1999. Fortfarande skriver hon ’Maggans krönika’ i varje nummer av tidningen. Det har gått tolv år, och det har blivit många krönikor. Den här boken innehåller de bästa av dem. Maggan Hägglund är frilansjournalist, tidigare chefredaktör för tidningen Tara och numera krönikör där. Hennes och Doris Dahlins bok Drunkna inte i dina känslor kom ut på Libris förlag våren 2012 och har blivit mycket uppmärksammad. Sagt om Drunkna inte i dina känslor: ’… en underbar överlevnadsguide för alla starka men sköra. Jag önskar att alla fick läsa den.’ – Hillevi Wahl, Metro

Läs mer om Maggans lilla starksköra : om liv, kärlek, kantstötthet och annat mänskligt...


Sök bästa pris på Maggans lilla starksköra : om liv, kärlek, kantstötthet och annat mänskligt hos: