Läs mina läppar

Läs mina läppar

  »Det luktar proffsjobb lång väg. Lina Rydén Reynols rum är helt sitt eget: transparent, lekfullt och analytiskt.« Daniel Sjölin, Expressen Kultur »Vad gjorde boken med mig? Den fick mig att vilja gå med i de Gula västarnas marsch i Paris och börja se allt de hade skrivit på sina västryggar som poesi. Den fick mig att vägra ha sex med en attraktiv man som var helt ointresserad av nutida poesi. Jag klyvs, aktiveras och kapitulerar.« Sinziana Ravini, Aftonbladet Kultur »Det är en ny variant av ångestdiktning 100 år efter Pär Lagerkvists ångestskrik. Att läsa hennes läppar är att uppleva världen på nytt.« Bo Gustavsson, Uppsala Nya Tidning »Det fina med litteratur är att det i slutändan bara är en sak som räknas: vad som faktiskt står innanför pärmarna. I Rydén Reynols fall är det fråga om en mycket ambitiös text.« Magnus Bremmer, Dagens Nyheter Skulle då inte även jag framstå som någon som vill bevara en hemlighet Lina Rydén Reynols poesi rör vid olika övergångar, eller växlingar, mellan agrart och industriellt, naturligt och artificiellt, enskilt och gemensamt, mellan historia och sanning, men också växlingar i ekonomisk bemärkelse, av olika sorters valuta eller värde och de som äger rum i ramsans språklekar, från en rad till en annan, och i förlängningen inne i kroppens elektriska impulser. Det produceras: ägandet, tjänandet, munnen, ätandet, och minnets automatiska meningsskapande i de självtränande systemen. Läs mina läppar vill närma sig det som finns, och villkoren för dess existens. Lina Rydén Reynols är född 1983 och uppväxt i Falun, Karlstad, Huddinge och Norge. Idag bor hon i Stockholm och är verksam som förlagsarbetare. Läs mina läppar [N/L 0001] är hennes första bok.  

Läs mer om Läs mina läppar

Läs mina läppar

Skönlitteratur

Hitta Läs mina läppar även hos:
Rulla till toppen