Jorden vaknar

Jorden vaknar

’Bäck skriver så att jag ser hennes Gästrikland framför mig, och trots att hon skriver om död, våld, masshypnos och slemmiga, mordiska saker som växer i badkar, vill jag åka dit. Jag vill verkligen det. Jag vill se hennes Hofors.’ Maria Friedner, Jönköpingsposten ’Jorden vaknar är en sjusärdeles historia, svår att lägga ifrån sig och som ropar efter en fortsättning.’ Gull Åkerblom, BTJ I ett litet samhälle i Gästrikland har ett kyrkoinbrott gått snett. Urgamla krafter har sluppit lösa i skog och vatten. Gränsen mellan levande och döda har suddats ut. Bara Gunhild, kvinnan i skogen, verkar veta vad det handlar om. Till sin hjälp behöver hon katter, blod, järn och två ovilliga och rädda ungdomar. Beata, som förlorat sin vän till de mörka krafterna, och Krister, barnbarnet som hon inte haft kontakt med. Han som verkar dela hennes syner och som plågas av sin länk till det som vaknat. Madeleine Bäck är biologen som blev medicinjournalist och som idag är VD för en tidningsbyrå. Hon är uppvuxen i Storvik i Gästrikland, en bygd som ligger henne varmt om hjärtat. ’För oss läsare som har kännedom om Gästrikland är en stor del av nöjet att se landskapet med hennes blick. Den välbekanta vardagen får ett lager av mystik över sig.’ Kristian Ekenberg, Gävle Dagblad ’Bäcks universum kretsar kring Gästrikland under en klaustrofobisk Tarantinohet sommar då inget längre är som det varit. /…/ Bäcks språk är väldigt effektivt och imponerande och passar utmärkt i de dystopiska miljöerna. Det är rappt, punkigt och med säker blick för allt från musik till bilar och allsköns folkhemsmarkörer. Jag läser dessa böcker med skräckblandad förtjusning. Mest med skräck, skall tilläggas.’ Steven Ekholm, Dagens Nyheter ’ Att människor älskar att föreställa sig sina favoritkaraktärer i verkligheten är förstås ingen nyhet, litterära stadsvandringar har ordnats sen juraperioden ungefär. Men jag vill ha mer. När jag förväntansfullt slår upp Madeleine Bäcks Jorden vaknar, uppföljaren till den hyllade Vattnet drar känner jag ett sug efter just den skogen och den mossan. ’Bäck skriver så att jag ser hennes Gästrikland framför mig, och trots att hon skriver om död, våld, masshypnos och slemmiga, mordiska saker som växer i badkar, vill jag åka dit. Jag vill verkligen det. Jag vill se hennes Hofors. Jag vill se Malmjärn, jag vill se kyrkan där Viktor hittade stenen, jag vill se Hartas vidriga hus, skolgården som blev spelplats för en orgie och Celias lägenhet där någonting främmande och fruktansvärt har slagit rot i badkarets avloppsrör.’ Maria Friedner, Jönköpingsposten ’En historia som är svår att släppa.’ Ingrid Bosseldal, GP ’Det här är skräckläsning för ungdomar som man helt enkelt inte kan vara utan.’ Bokkoll ’Sjukt bra, rekommenderas varmt’. Billiebumlebee på Goodread ’Det är ta mig tusan något av det bästa jag någo

Läs mer om Jorden vaknar

Jorden vaknar

Barn & Ungdom

Hitta Jorden vaknar även hos:
Rulla till toppen