Jag spelar min roll

Jag spelar min roll

Det här är berättelsen om Elvira, flickan som åker med bussen till skogen. Hon som lyssnar på markens barn och trädens andar. De som klättrar med mjuka rörelser, de som berättar hemligheter som för länge sedan är glömda. Det här är också berättelsen om Josefina Andersdotter, sömmerska och fattighjon. Hon som levde i skogen för mer än hundra år sedan. Kvinnan som talade med de små. Men det här är framförallt berättelsen om Fetto, flickan som går genom skolans korridorer utan att finnas. Hon som skriver i sin hemliga bok. Flickan som varje dag är ingenting, men ändå möter en ängel. Jag spelar min roll är en roman om kärlek och sorg. En roman om hur det är att vara utplånad till ingenting. Att alltid spela rollen av det som plågoandarna vill att jag skall vara, att aldrig gå säker, att aldrig känna sig trygg. Men den handlar också om att i mörkret finns ändå ljuset och att en dag kan allt förändras. Jag spelar min roll är en skymningsroman. En kort roman som kan läsas på en kväll. Om debutboken Solbarnet:? ’Med ett målande språk, som genast sätter igång bildskapandet i huvudet, berättar Monika Häägg med spänning om den föräldralösa flickan Fry. En ungdomsroman som kan läsas av en betydligt bredare läsekrets’ ?Ellen Eklind, Gävle Arbetarblad. ’?Solbarnet är lättläst och handlingen drar snabbt igång, redan efter ett par kapitel är dramatiken på topp…Upplösningen är extra spännande där får både läsaren och bokens karaktärer många överraskningar samtidigt som pusselbitarna faller snyggt på plats’ ?Camilla Jönsson, Hallandsposten. Om författaren: Monika Häägg är teaterpedagog. Hon har skrivit ett flertal teaterpjäser, noveller och poesi. Hon hon arbetat som teaterledare, regissör och även skådespelare. Det har varit allt från barnteaterturnéer med eget manus och musik, till spökhistorier i skymningen.Hon gör också föreläsningar om bronsålder och fantasi, drama med skrivande och skolprojekt med de historiska böckerna som inspiration. Monika gör också visprogram med egna och andras sånger.

Läs mer om Jag spelar min roll

Jag spelar min roll

Barn & Ungdom

Hitta Jag spelar min roll även hos:
Rulla till toppen