Jag skriver mig bort från dig nu

Jag skriver mig bort från dig nu

"Kärlek gör dig korkad, det är som att ta droger. Allt du ser silas genom ett rosa filter", säger Fanny i sin videoblogg. Nina kan inte låta bli att titta. De går i samma gymnasium och hela skolan pratar om vloggen. Nina har varit ihop med Joel i två år och åtta månader. Han är hennes stora kärlek. Men när han festar blir han helt förändrad. Kanske är det Ninas fel. Hon känner sig så tråkig. Varför är inte hon som andra tjejer, som kastar av sig kläderna och badar i sommarnatten? Varför är hon inte lite mer som … Fanny?Fannys videoblogg handlar om kärlek. För hon tål inte att se hur den förändrar alla omkring henne. Hennes bästa vän, och till och med hennes egen mamma. De har blivit helt korkade. Fanny ler in i kameran och berättar för tjejer hur starka de är, hur de inte behöver göra sig till för killar. Men när kameran är avstängd så drar hon papperet ur behån och gråter. Vad vet hon om kärlek? Hon som knappt haft en kille. Det hände en sak för ett par år sedan och nu vågar hon inte låta någon komma nära. När Nina följer Fannys råd så blir allting annorlunda. Hon testar sina gränser på ett sätt som vänder upp och ner på hela tillvaron. En dag träffar hon Isabell. Hon säger att Nina är för ung för att välja Joel redan nu. De hamnar i en pool och någonting förändras där, i det turkosblå vattnet. Och sedan är det fotografen Linus. Som ser henne genom sin kamera, som får hennes konturer att bli tydliga. Men vem kan hon egentligen lita på?En roman om den första stora förälskelsen. Om att försöka hitta sig själv först, innan man förlorar sig i någon annan. Boken är för dig som är ung och gillar att läsa om kärlek, relationer och kreativitet. Men även för dig som är vuxen och vill minnas en tid som är fylld av både drypande skam och lyckorus.

Läs mer om Jag skriver mig bort från dig nu

Jag skriver mig bort från dig nu

Barn & Ungdom

Hitta Jag skriver mig bort från dig nu även hos:
Rulla till toppen