Huset Ushers undergång

Huset Ushers undergång
Huset Ushers undergång
Beskrivning av Huset Ushers undergång

Edgar Allan Poe kallas inte sällan för skräckens mästare och i novellen Huset Ushers undergång , ett av 1800-talsförfattarens mest berömda verk, står det tydligt klart varför. Den skräckinjagande berättelsen om poeten Usher och hans hemsökta slott håller läsaren i ett klaustrofobiskt grepp redan från första stycket. I Poes prosa är varje ord noga avvägt, varenda detalj betydelsebärande och allt genomsyrat av en tryckande laddning. Det är inte så att jag skyr faran som sådan det som skrämmer mig är vad den till sist oundvikligen framkallar: skräck. I detta modlösa och ömkliga tillstånd kommer, så känner jag det, förr eller senare den tidpunkt då jag måste överge både mitt liv och mitt förnuft i en kamp med skräcken, detta grymma tillstånd som fantasin målar upp. Huset ushers undergång är Novellix nr 31. Novellix-novellerna finns i tre format – som pappersbok, ljudbok och e-bok. Du kan även prenumerera på dem. Läs mer på novellix.se

Läs mer om Huset Ushers undergång...


Sök bästa pris på Huset Ushers undergång hos: