Här ligger jag och blöder

Här ligger jag och blöder

Augustpriset 2010! Årets svenska barn- och ungdomsbok ’Klockan var kvart i ett torsdagen den tolfte april, dagen för den internationellt inbillade olycksdagen, och jag hade just sågat av den yttersta toppen av min vänstertumme med en elektrisk sticksåg.’ Maja skulle aldrig skada sig själv, aldrig avsiktligt som folk verkar tro. Ska man inte få såga av sig en tumspets utan att alla börjar oroa sig? Det vill säga, alla utom Majas mamma. Tvärtom är det Maja som oroar sig för henne. På en fest hon inte är inbjuden till träffar hon tjugoåriga Justin, en superverbal bilmekaniker med rosa byxor, som får henne att glömma allt om frånvarande mammor och avsågade tummar. Men sen läser Maja ett mejl som inte är till henne, ett mejl som gör ondare än alla sticksågar i världen. HÄR LIGGER JAG OCH BLÖDER är en bladvändare med gapskrattshumor och allvar, av författaren till romanen HÅL I HUVUDET (2006). ’Jag älskar den. Så SJUKT rolig och vansinnigt sorglig på samma gång och här ligger jag och lipar.’ Lisa Bjärbo, författare ’Att läsa Här ligger jag och blöder är att lyssna till ett sprängfyllt tonårshjärta strax innan det brister. Först njuter jag av de språkliga käftsmällarna, sedan förgörs av av den känslomässiga kraften. Det här är inget mindre än en infernaliskt välskriven ungdomsbok med ett ämne som verkligen, verkligen berör.’ Emelie Ljungberg, bokfreak.se ’en intensiv och levande läsupplevelse av en bok fylld av starka känslor, vass humor och svartaste allvar’ Göteborgsposten ’Språket har en raffinerad förhöjning som eggar läsaren och ökar andning och pulsslag genom hela boken. /…/ Jenny Jägerfeld kan bli Augustvinnaren’ Länstidningen Östersund

Läs mer om Här ligger jag och blöder

Här ligger jag och blöder

Barn & Ungdom

Hitta Här ligger jag och blöder även hos:
Rulla till toppen