Hälsingland : världsarv och kulinariskt

Hälsingland : världsarv och kulinariskt

Bok om Hälsingland och dess historia om Världsarvet Hälsingegårdarna om närproducerad mat och dryck förr och nu. Den handlar om seder och bruk om folktro och matlagningstraditioner och därmed också många recept på mat och dryck från förr. Flera drivande eldsjälar i vårt landskap som kämpar för det närproducerade idag presenteras i boken. Landskapet med dess blånande berg djupa frodiga skogar och vackra kristallklara sjöar är fyllt av mystik i både saga och verklighet. Den storslagna naturen fritids­ak­tivite­terna och UNESCO:s Världs­­arv Hälsingegår­dar ökar antalet besö­ka­re till land­skapet. Fler och fler vill se de vackra gårdar­na och hitta de små  före­ta­gen som tillverkar när­pro­­duce­rade kuli­nariska kvali­tets­pro­dukter med recepten från förr.  I denna bok finns kort om gårdarna om seder och bruk om folktro och mat­lagnings­tradi­tioner och själv­klart också re­cept på mat och dryck från förr. Några av fler och fler som erbjuder när­pro­ducera­t berättar om sina företag.

Läs mer om Hälsingland : världsarv och kulinariskt

Hälsingland : världsarv och kulinariskt

Samhälle & Politik

Hitta Hälsingland : världsarv och kulinariskt även hos:




Rulla till toppen