

Blågul maffia
Den 31 juli 1995 avfyras en pansarvärnsraket mot MC Swedens klubbhus i Hasslarp utanför Helsingborg. Attacken är en hämnd för mordet på den lokala Bandidosledaren Michael Ljunggren. Två…
Läs mer...


Barn & unga i utsatta livssituationer : perspektiv från forskning och praktik
I denna tvärvetenskapliga antologi skärskådas kopplingar och dynamiker mellan barndom och utsatthet av några av Sveriges främsta forskare. - Vilka möjligheter har barn och unga i utsatthet att…
Läs mer...


Rasismer i Europa – kontinuitet och förändring
Få termer är så politiskt laddade som ordet rasism. Kunskapen om rasismen är liten och meningsmotsättningarna stora. Därmed är metoderna att bekämpa rasismen och dess uttryck begränsade. Boken…
Läs mer...


Segregation
Det talas mycket om segregation men vad betyder begreppet egentligen? Och vad menas med att exempelvis vissa platser är segregerade och vad gör segregationen med oss? Jonas Lindström…
Läs mer...


Palmemordets hemliga scenario : dubbelspel och statskupp
Hans Liljeson var på 60-talet jurist hos Skandinaviska Banken underställd Lars-Erik Thunholm. Därefter egen advokatbyrå i Stockholm. På 70-talet bosatt och verksam i Frankrike som juridisk konsult. Vid…
Läs mer...


Omsorgsboken : möjligheter och svårighetervid intellektuell funktionsnedsättning
Den 6:e upplagan av boken har fått en ökad forskningsbaserad och vetenskaplig tyngd. Nya kapitel har tillkommit och hela boken har uppdaterats och omarbetats. Till exempel har den…
Läs mer...


Kokain
Kokainet flödar i Sverige. Den vita drogen har gått från att vara en exklusiv jet set-markör till massans nya sätt att festa. Glöm yuppies och åttiotal. Tänk byggjobbare…
Läs mer...


Ledarskap i offentlighet : allt kommer att granskas
Det finns ingen särskild utbildning för att bli politiker eller chef i offentlig förvaltning. Samtidigt ställer sådana uppdrag krav på kunskaper om ledarskap medierelationer mötesteknik med mera. Boken…
Läs mer...


Socialistiska manifestet
Jeremy Corbyns framgångar och Bernie Sanders valrörelse 2016 återupplivade en politisk idé som många trodde var död. Men vad är socialism egentligen? Och hur skulle ett socialistiskt system…
Läs mer...


Palme
"Palme" var när den gavs ut 1989 den första biografin över Olof Palme. Få journalister följde Palme så länge och nära som Björn Elmbrant och han berättar här…
Läs mer...


Dagar med Tage stunder med Sträng
Tage Erlander var Sveriges statsminister åren 1946-1968 den längsta period någon statsminister innehaft ämbetet i Sverige. Sveriges längste statsminister . Han var 191 cm lång. Tage Erlander var värmlänning…
Läs mer...


Med tillit följer bättre resultat. SOU 2019:43 Tillitsbaserad styrning och ledning i staten : Betänkande från Tillitsutredningen (Fi 2016:03)
Under cirka ett års tid har Tillitsdelegationen arbetat med att stödja statliga myndigheter med att utveckla en mer tillitsbaserad styrning och ledning. I enlighet med direktivet har de…
Läs mer...


Tecken & symboler
Forntida hieroglyfer och moderna logotyper - alla bär de på hemligheter. Här avslöjas ursprunget till fler än 2 000 tecken och symboler. Varför är ett hjärta genomborrat av…
Läs mer...


NATO : historien om en försvarsallians i förändring
»Här kommer en bok av en expert som lättfattligt klargör och redovisar såväl historiskt som mot framtiden. Angeläget för alla i dag civila som militärer.« Tidningen Hemvärnet »En…
Läs mer...


Mobbarna och rättvisan
Rummet är låst utifrån. Mannen sitter lätt framåtlutad i soffan. Han har hallucinationer sömnsvårigheter och talar sluddrigt. Diagnosen är posttraumatiskt stressyndrom men han har inte varit med i…
Läs mer...


Krig tortyr och flykt : vad gör det med människan och hur vi kan hjälpa
Hur påverkas vi människor av krig konflikter och tortyr? Kan man någonsin bli densamme? Vad händer med oss när vi tvingas lämna våra hem och börja om i…
Läs mer...


Gangsterliv : Brotten gänget och livet på gatan – den sanna historien om Sam Ho
Han levde i gängkriminalitet missbruk och hemlöshet - och reste sig mot alla odds. En skoningslös naken och sann historia om brott och försoning. Som barn var Sam…
Läs mer...


Överlevnad – för samhället och människorna
Sedan oljekrisen på 1970-talet hade pressen på de anställdas löner och arbetsvillkor i Sverige ständigt ökat. Detta var makthavarnas nya mer borgerliga strategi för att få Sverige på…
Läs mer...


Med lögnen som vapen : Donald Trump och den amerikanska drömmens kris
»Utifrån sin breda erfarenhet ger Åsard utmärkta analyser av Trumps väljarbas det republikanska partiets omvandling de många samhällsproblemen affärerna samt en trolig förklaring till undfallenheten gentemot Ryssland Denna…
Läs mer...


Om straff och fängelser – Om det avvikande svenska vägvalet på straffrättens område
Inget land i världen har den defensiva straffrätt som Sverige har. 1989 genomfördes en straffrättsreform vars uttalade syfte var att så få som möjligt skulle sitta i fängelse.…
Läs mer...


Amerikaminnen
Amerikaminnen återger berättelser från trettio Amerikafarare som sökte lyckan i landet i väster i början av 1900-talet. År 1916 började äventyret för många unga män med en flyktresa…
Läs mer...


Socialt arbete i civilsamhället : aktörer former och funktioner
Socialt arbete har sin givna plats i det civila samhällets organisationer. Författarna till denna antologi har arbetat med forskningsprojekt som rör den ideella sektorns roll funktion och status…
Läs mer...


Allt vi inte pratar om : Män om sex känslor och relationer
Vad skulle du som man vilja prata om om ingen dömde dig? ”Allt vi inte pratar om” är en bok som är tänkt att inspirera killar och män…
Läs mer...


Chefen och medarbetaren
Chefen har önskemål om vilka egenskaper som en medarbetare ska ha; ansvarstagande lojal initiativrik engagerad och samarbetsvillig. Samtidigt har medarbetaren motsvarande önskemål om hur en chef ska vara;…
Läs mer...


Myter & legender : en illustrerad handbok om ursprung och innebörd
Var kommer vi ifrån? Hur lever vi våra liv? Vad tror vi på? Myter & Legender skildrar urgamla berättelser teman och karaktärer och beskriver mytologisternas svar på dessa…
Läs mer...


Om Sverige i framtiden – en antologi om digitaliseringens möjligheter. SOU 2015:65 : Delbetänkande från Digitaliseringskommissionen
Några av kapitelrubrikerna: Det biologiska samhället (av Anders Ekholm) Digitaliseringens möjligheter och utmaningar (av Anna Felländer) Digital Disruption at Work (av Carl Benedikt Frey Thor Berger) Sverige som…
Läs mer...


Haiti 2004
I de texter som här för första gången presenteras i svensk språkdräkt skildrar Peter Hallward den historiska bakgrunden till Haitis utveckling sedan Duvalierregimens fall och ger en kritisk…
Läs mer...


Så förs svensk EU-politik: med ett tvärsäkert – kanske
En närgången studie i hur svenska regeringar har uppträtt i Bryssel.
Läs mer...


Motiverande samtal MI och Grit med ensamkommande : att förstärka hopp och uthållighet i asylprocessen och vid avslag
Den här boken beskriver praktiskt hur samtalsmetoden MI motiverande samtal och GRIT som handlar om betydelsen av uthållighet kan användas i samtal med ensamkommande. Boken fokuserar på motivation…
Läs mer...


Pampens historia
Fler gånger än vi kan räkna har personer med makt och tillgång till andra människors pengar avslöjats ha använt det för att berika sig själva. Vi kallar dem…
Framtidsstaden : om Sverige imorgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då?
Framtidsstaden : om Sverige imorgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då?
Beskrivning av Framtidsstaden : om Sverige imorgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då?Det finns två berättelser om Malmö. En optimistisk, som tar fasta på Öresundsintegrationen, högskolan, kulturblandningen och den unga befolkningen. En pessimistisk, som handlar om den urholkade ekonomin, segregationen, kriminaliteten och kulturkonflikterna. Anhängarna av de båda, delvis motstridiga, berättelserna tycks emellertid vara ense om en sak: Att Malmö är Framtidsstaden och att det vi idag kan iaktta här, imorgon kan bli verklighet i resten av Sverige. Men vad är det då som händer i Malmö – bortom högtidstal och svartmålningar? Reportern Lars Åberg gav sig ut på en resa i den stad där han bott i nästan hela sitt liv för att söka svaren. ’Jag har bott i staden i nästan 60 år. Jag har cyklat till skolan över fält som senare blivit höghusområden, mina barn har växt upp här, jag har varit engagerad i det lokala kulturlivet och samhällsdebatten – och jag har sett den radikala förvandlingen från 1970-talets kulturfientliga utflyttningsort till 2010-talets expansiva inflyttningsort. Befinner man sig länge i samma miljö kan det ta tid att uppfatta hur förhållandena förändrats. Så en dag tvingas man söka vård på sjukhuset – och i ett slag inser man hur annorlunda allting har blivit. Jag tror att många kan ha den erfarenheten av Malmö; ett slags ketchupeffekt som bidrar till att man blir orolig för hur välfärdssamhället över huvud taget ska kunna leva vidare.’ Lars Åberg OM FÖRFATTAREN Lars Åberg är journalist och författare till ett drygt tjugotal böcker, bland andra Cowboy. På drift i ett annat Amerika (2002), Heder och samvete. En bok om hederskultur i Sverige (tillsammans med Eduardo Grutzky, 2013), Egna röster, egna bilder. När somalier själva berättar (2014) och de i USA utgivna West samt Floating in Sausalito (med fotografen Lars Strandberg, 2011 och 2016). RÖSTER UR ’FRAMTIDSSTADEN’ ’Folkvandringar har alltid förekommit och de förvandlar de större städerna först. Nu kan de från resten av Sverige komma hit och se vad som kommer att hända hos dem om några år. Och detta menar jag på gott och ont eftersom jag älskar Malmö.’ Greg Dingizian, fastighetsägare ’Vi kommer snart att tycka att 2017 var en oskyldig tid. Jag säger ibland: ’Så gör vi inte i Sverige.’ Då svarar de: ’Vad är det med dig, mannen? Så gör vi, så är det.’ De är 100 som säger så gör vi’ och vi är 10 som säger ’det får ni inte’. Vem får rätt i slutänden?’ Mikael Johansson, säkerhetschef, Malmö tingsrätt ’Det krävdes en väldig insats för att häva den förlamning som rådde. Vi renoverade för mycket stora belopp för att få tillbaka någon form av värdighet i området. Men det går åt rätt håll, det har blivit lugnare i husen.’ Mats Nilsson förvaltningschef, Malmös kommunala bostadsbolag ’Tidigare bodde många i miljonhusen. Nu har vi en stor kategori som bor på gatan.’ Marie Jensen, sjuksköterska och säkerhetshandläggare, Skånes un
Läs mer om Framtidsstaden : om Sverige imorgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då?...
Sök bästa pris på Framtidsstaden : om Sverige imorgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då? hos:
Kategori: Samhälle & Politik
Varumärke: Karneval förlag