Folk och festmat i Hälsingland i äldre tid

Folk och festmat i Hälsingland i äldre tid

Nominerad till Årets Svenska Måltidslitteratur ’06Hur lagade man ’gammelmaten’ i Hälsingland så förknippad med det gamla lanthushållet med hemslakt storbak och fäbodliv – en för många nutidsmänniskor exotisk kultur som håller på att slutgiltigt försvinna? Lillie Clinell samlade material och fann en del i den äldre litteraturen alltifrån Bromans ’Glysisvallur’ på 1700-talet en del i handskrivna nötta kokböcker. Men framför allt gav samtal med äldre som fortfarande har recepten i huvudet eller i nypan värdefulla resultat. Fast mängd och mått fick för det mesta gå ’på känn’. – Ett pionjärarbete om äldre tiders hälsingemat och matkultur som utkom första gången 1987. Detta är den tredje utökade upplagan. Författarinnan är välkänd expert på sitt område med gedigen bakgrund som forskare lärare och skribent.

Läs mer om Folk och festmat i Hälsingland i äldre tid

Folk och festmat i Hälsingland i äldre tid

Övrigt oklassificerat

Hitta Folk och festmat i Hälsingland i äldre tid även hos:




Rulla till toppen