En planet i mitt huvud

En planet i mitt huvud

Det är svårt att göra den fascinerande handlingen rättvisa, men detta är en oavbrutet spännande bok med stort hjärta.’ Staffan Wennerlund, BTJ Jag undrar vad som hade hänt om inte. Om inte fotbollen hade flugit över muren. Om inte Hector hade letat efter den. Om han inte hade hållit den mörka hemligheten för sig själv. Om inte … Standish Treadwell bor tillsammans med sin farfar och resten av de oönskade i Zon 7. De lever alla i skräck för Möderneslandets brutala regim, dygnet runt. När Standish bästa vän Hector plötsligt försvinner bestämmer sig Standish för att htta honom, även om det innebär att han måste konfrontera Möderneslandets mäktiga armé. En planet i mitt huvud är en oförglömlig berättelse om mod, revolt och vänskap. Sally Gardner föddes i Birmingham och lärde sig läsa fort vid 14 års ålder. Precis som Standish Treadwell i En planet i mitt huvud är hon gravt dyslektisk. I dag är Sally Gardner prisbelönt författare översatt till över 22 språk. En planet i mitt huvud tilldelades Costa Children´s Book Prize, Michael L Printz Award och Carnegie Medal för årets bästa bok. ’En planet i mitt huvud är en extraordinär berättelse. Vacker, originell och hjärtslitande.’ The Guardian ’Enastående’ Telegraph ’Det är svårt att göra den fascinerande handlingen rättvisa, men detta är en oavbrutet spännande bok med stort hjärta. I all gräslighet står vänskap och hopp som fyrbåkar för överlevnad. Språket är lättläst, person- och miljöskildringar utmärkta och som läsare har man svårt att lägga boken ifrån sig.’ Staffan Wennerlund, BTJ ’För alla över 12 år (och långt upp i åldrarna, själv blev jag helt tagen av denna! ) som vill prova dystopigenren så är En planet i mitt huvud något alldeles extra. Texten är genial, överraskande, skrämmande och poetisk. Boken passar även läsovana, eftersom författaren själv är dyslektiker och mån om att skapa en läsupplevelse som berör.’ Eija Schüssler, Uppsalatidningen ’en fantastisk berättelse om mod, vänskap och revolt.’ Staffan Engstrand, Dag Hedberg. Nerikes Allehanda

Läs mer om En planet i mitt huvud

En planet i mitt huvud

Barn & Ungdom

Hitta En planet i mitt huvud även hos:
Rulla till toppen