En debutants dagbok

En debutants dagbok

VINNARE AV BORÅS TIDNINGS DEBUTANTPRIS 2019!   »Att läsa Wera von Essens En debutants dagbok är att smälta samman med det intellektuella, andliga, utfattiga, ayahuascadrickande, deprimerade och smärtsamt klarsynta dagboksjaget. Betyg 5 av 5!« Greta Thurfjell, Dagens Nyheter » Ett tidsdokument som samtidigt är ett – bevisligen – övertygande cv som samtidigt är en metaroman med piggt provokativ lyster. « Jonas Thente, Dagens Nyheter » Full av nerv och läsaren sugs in i Weras universum. Det här är existens och själ, snarare än politik, och det har jag längtat efter i samtidslitteraturen. Wera von Essen skriver verkligen bra.« Ida Therén, Svenska Dagbladet »Jag älskar verkligen allt med den här boken. […] Den sanna subversiviteten ligger i lyckan, eller i sökandet efter den. Och von Essen har skrivit en bok om den största lyckan av de alla – att äntligen kunna få säga: Jag är författare!« Sinziana Ravini, Aftonbladet Kultur » En livshunger som får mig att tänka på Birgitta Stenbergs Kärlek i Europa.«  Therese Bohman , Expressen Kultur »Det som mer än något utmärker den här dagboken är just hur skrivandet är viktigare än livet.« Anneli Dufva, Kulturnytt, Sveriges radio P1 »Med denna arroganta skildring av självhat och misslyckande skräller von Essen in i Litteratursverige med en ovanligt styv debut.« Anna Lundvik, Sydsvenskan »Är det en idéroman om skapandet? En utvecklingsroman om att hitta sin röst? En framtida klassiker? Åttiotalisternas stora generationsroman?« ÅM Hellman, Borås tidning »Med fingret i luften lutar det nog åt klassikerhållet.« BTJ   Helgen sade mig följande: att jag måste bli helt besatt. Jag måste kapa allt. Jag måste ta mitt eget drama på allrastörsta allvar. Ingenting får vara viktigare än mitt egetdrama. Efter att jag hade svimmat i Traneberg ringde Stigoch frågade vad blodfullmåne betyder. Han har förståttvad jag är för något. Vi var tysta en lång stund i telefonen.Östermalmarnas ansikten tycktes grimasera i dag, elegantoch avmätt. Mitt självtvivel är för starkt. Det tryckerpå, hårt hårt, kräver att bli övervunnet. Det fungerarinte längre, jag måste börja skriva dagbok igen. Annarskommer jag att, som man säger, »tappa det« WERA VON ESSEN är född 1986 i Stockholm. En debutants dagbok är hennes första roman som belönades med Borås Tidnings debutantpris 2019. »Det är 282 sidor med alla känslor som finns, det är hög igenkänningsfaktor på pressen av att vara kvinna som ska prestera och lämna ut sig själv genom ett verk. Det är vackert. Det är något helt nytt.« Recensenten.se »Det handlar inte så mycket om bra meningar att suga på eller historien som berättas, utan om hur framställningen av h

Läs mer om En debutants dagbok

En debutants dagbok

Skönlitteratur

Hitta En debutants dagbok även hos:
Rulla till toppen