Den stora smakresan

Den stora smakresan

Den här boken är fylld till bred­den med öl, mat, smaker och dofter. Följ med på fyra fantas­tiska smakresor med bryggmäs­tare Richard Bengtsson från Mariestads som ciceron. Vi tar oss fram på klassiskt vis med M/S Juno längs Göta Kanal, pysande ångtåg på Inlands­banan, under fulla segel med Ostindie­fararen Götheborg på Västkusten och flyger till sist till Berlin med veteran­ DC 3-­orna Daisy och Princess Amalia. Spännande möten och välsmakande mål­tider inspirerar till åtta unika ölsorter. Richard Bengtsson möter under resans gång personer med specialistkunskap som bidrar till ölinspirationen; örtspecialisten Lisen Sundgren, kafferostare, tunn­bindare, tobaksodlare, veteodlare,   sjökaptener och flygkaptener, och whisky­specialisten Erik Bräck från Mackmyra, för att nämna några. Kockarna Filip   Fastén, Thomas Sjögren, Johan Backéus och Jimmi Eriksson lagar utsökta mål­tider som matchar de olika ölsorterna. Mat, dryck och sevärdheter avnjuts i lagom tempo med tid för reflektioner kring smakerna. I boken finns recept på de olika   ölsorterna samt stjärnkockarnas egna matrecept. Skapa din egen smakresa med hjälp av dem.

Läs mer om Den stora smakresan

Den stora smakresan

oklassificerat, Övrigt

Hitta Den stora smakresan även hos:




Rulla till toppen