Borisprojektet : århundradets största spionkupp – NSA och ett svenskt snille lurade en hel värld av Sixten Svensson

Borisprojektet : århundradets största spionkupp – NSA och ett svenskt snille lurade en hel värld av Sixten Svensson

* Det kanske största världspolitiska avslöjandet under 2016!   * Bygger på tusentals ”otillgängliga” dokument.   * Skriven av Boris Hagelins svåger.     Boris Hagelin, den svenske uppfinnaren av krypteringsmaskiner, är ganska känd. Men det mest fantastiska – och allra hemligaste – som han var direkt involverad i har hittills varit okänt, om än föremål för spekulationer och rykten.  Boris Hagelin var förtegen om sitt liv och brukade med ett snett leende säga att ”skulle jag berätta om mitt liv skulle Elsas bröder tro att jag var spion”.   I många år har internationella media spekulerat i att Boris Hagelins krypteringsmaskiner vid Crypto AG var manipulerade så att de gav USA:s hemliga säkerhetstjänst NSA möjlighet att avlyssna dem via en ”bakdörr”. Detta är storpolitiskt sprängstoff av första klass. Det skulle innebära att USA under decennier har avlyssnat regeringar över hela världen. Det handlar om 120 länder! När den amerikanske journalisten Scott Shane 1995 lade fram starka indikationer på att så skett, avfärdades det av företaget som ”rena spekulationer”.   Med denna bok presenterar Sixten Svensson, Boris Hagelins svåger, sanningen. Och det är en omskakande sanning!   Stödd på tusentals ”otillgängliga” dokument avslöjar författaren att Boris Hagelin definitivt spelade den absoluta nyckelrollen i ett topphemligt spioneri- och maktspel styrt av USA och dess NSA, National Security Agency. Dessa dokument – som i flera fall presenteras med bild – visar att Hagelin på NSA:s uppdrag verkligen byggde in en topphemlig ”bakdörr” i den nya krypteringsmaskinen. Genom denna gick kopior av alla meddelande till NSA. Informationen mellan regeringar, ambassader, säkerhetstjänster och myndigheter hamnade alltså via denna ”trojanska häst” i USA, som använde informationen på ett sätt som hittills varit dolt.   Genom dessa dokument kan flera storpolitiska händelser ställas i ett helt nytt ljus. Det gäller inte minst FN:s generalsekreterare Dag Hammarskjölds död i Kongo 1961. Här kommer nya fakta i dagen som kan bidra till att detta tidigare olösta mysterium får sin lösning.

Läs mer om Borisprojektet : århundradets största spionkupp – NSA och ett svenskt snille lurade en hel värld av Sixten Svensson

Borisprojektet : århundradets största spionkupp – NSA och ett svenskt snille lurade en hel värld av Sixten Svensson

Samhälle & Politik

Hitta Borisprojektet : århundradets största spionkupp – NSA och ett svenskt snille lurade en hel värld av Sixten Svensson även hos:
Rulla till toppen