Året med 13 månader

Året med 13 månader

Året med 13 månader är en dagbok från hösten 2017 till hösten 2018. Det är ett dramatiskt år i Sverige med stora konflikter runt populismen yttrandefriheten metoo och Svenska Akademien. Under detta dagboksår intar Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg en egen kontroversiell position. Ett par månader innan hon fyller femtio år blir hon lämnad av mannen hon älskar. Fyra dagar senare anklagas hon för ett självmord. Barnet i uppväxtskildringen Mig äger ingen är nu en vuxen kvinna som måste hantera två kriser en privat och en professionellt. Det är en självprövande polemisk skildring av offentligheten och en kvinna i dess mitt av ställningstaganden svek tvivel och känslor kring mediernas makt och det oundvikliga åldrandet. ’Syns det på mig att jag lever ensam? Förut kunde jag beställa ett bord på KB bara för mig själv när P inte var i stan. Jag läste och handskrev artiklar i restaurangstimmet på de där vita dukarna som jag längtade efter som barn. Jag beställde ett glas vin och hittade en tankegång som fick mig att dricksa extra mycket. Det gör jag inte längre. Efter jobbet går jag hem till mig där ingen mer än jag funderar över hur jag lever mitt liv.’

Läs mer om Året med 13 månader

Året med 13 månader

Skönlitteratur

Hitta Året med 13 månader även hos:
Rulla till toppen