Zusak Markus Boktjuven

Zusak Markus Boktjuven
Zusak Markus Boktjuven
Beskrivning av Zusak Markus Boktjuven

När döden berättar en historia måste du lyssna

Tyskland 1939. Landet håller andan. Döden har aldrig haft mer att göra och det är bara början. Liesel Memingers liv förändras när hon plockar upp en bok på marken bredvid son lillebrors grav. Det är dödgrävarens handbok som lämnats där av misstag och det är den första bok hon stjäl. Hon inleder en kärleksaffär med ord och böcker när hon med hjälp av sin fosterpappa lär sig läsa. Och böcker är den röda tråden i denna sofistikerat komponerade roman. Böckerna öppnar upp nya världar för Liesel och snart börjar hon stjäla fler böcker från nazisternas bokbål borgmästarens bibliotek varhelst böcker står att finna.

Hon delar sina böcker med sina grannar när de sitter i skyddsrummen under bombningarna och med den jude som gömmer sig i familjens källare. Och till sist är det den bok hon själv skriver som bokstavligen räddar livet på henne.

Prisbelönta Markus Zusak har skrivit en underbar och bestående berättelse om ordens makt och böckernas förmåga att ge näring till själen.

Markus Zusak är född 1975 och bor i Sydney med sin fru och dotter. Vid 33 års ålder har han ett namn om sig att vara en av dagens mest innovativa och poetiska författare. När Boktjuven publicerades kallades han ett litterärt fenomen i amerikansk och australiensisk press. Markus Zusak är författaren till flera böcker för unga vuxna Fighting Ruben Wolfe Underdog Getting the Girl och I am the Messenger vinnare av Childrens Book Council Book of the Year i Australien och 2006 års Printz Honor for excellence in Young Adult Literature. Boktjuven tilldelades Book Sense Book of the Year Awards 2007 och har bl a varit nummer ett på New York Times Bestseller list två gånger!

Läs mer om Zusak Markus Boktjuven...


Sök bästa pris på Zusak Markus Boktjuven hos: