Ygge JanÖgat Och Synen

Ygge JanÖgat Och Synen
Ygge JanÖgat Och Synen
Beskrivning av Ygge JanÖgat Och Synen

Kan växter se? Läs Ögat & synen så får ni se! Detta är en riktig bok med bra papper fint tryck och vackra bilder. Den är på svenska och behandlar nästan allt om synsystemet vårt viktigaste sinnesorgan. Halva boken behandlar de vanligaste ögonsjukdomarna men är för den skull inte skriven för ögonläkare utan för alla som vill veta hur det fungerar egentligen. Avsnittet Vanliga frågor om kontaktlinser borde läsas av alla och alla som får boken i sin hand kommer att fascineras av det kapitel som behandlar ögon och seende hos djuren. Det är sällan man läser en bok som kan fungera lika bra som uppslagsbok som lärobok.
Ulf Stenevi för BTJ

När vi ser in i ett ansikte ser vi in i en del av den andres hjärna. Vi ser in i ögonen som är hjärnans enda synliga del den som ser åt oss. Ögonen är inte bara själens spegel synhjärnans arbete utgör en stor del av hjärnans funktion och våra synintryck håller oss verkligen sysselsatta eftersom de ska omvandlas till en bärande del av vår omvärldsorientering.

Ögat och synen ger förståelse för hur synen kan förändras under livet alltifrån spädbarnets första blickar till de äldres grumlade linser närsyntheten hos skolbarn och de medelålders behov av läsglasögon. Vad ska jag tänka på när jag väljer glasögon och vad kan optiken göra för just mina ögon? I den här boken förklaras och beskrivs alltså hur vi ser hur våra ögon fungerar i all sin sinnrikhet.

Författaren professor Jan Ygge vid Karolinska Institutet är en erfaren ögonläkare och forskare med en ledande ställning inom svensk ögonmedicin. Hans bok är ett pionjärverk den första och enda boken på svenska som gör detta kunskapsområde tillgängligt för en bred allmänhet.

Boken är mycket rikt illustrerad med beskrivande färgbilder.

Artikel i tidningen Optik: http://www.optikbranschen.se/pics/1/19/Optik%205-11.pdf
Recension i Norska läkartidningen: http://tidsskriftet.no/article/2142797

Läs mer om Ygge JanÖgat Och Synen...


Sök bästa pris på Ygge JanÖgat Och Synen hos: