Yergin Daniel Kommandohöjderna

Yergin Daniel Kommandohöjderna
Yergin Daniel Kommandohöjderna
Beskrivning av Yergin Daniel Kommandohöjderna

Under de senaste 20 åren har världen förändrats i grunden. Det kalla krigets stiltje har efterträtts av världsmarknadens heta puls. Demokratin har flyttat fram sina positioner samtidigt som övertron på stat och politik har fått slå till reträtt.

Kommandohöjderna är berättelsen om hur modiga ledare och självständiga tänkare har förändrat och förbättrat världen. I denna aktuella och spännande världshistoria möter vi människor som tänkte det otänkbara och gjorde det omöjliga: Deng Xiaoping som reformerade den kinesiska planekonomin Margaret Thatcher som trodde mer på meriter än på privilegier Ronald Reagan som hävdade frihetens moraliska kraft och Friedrich Hayek som gick emot det intellektuella etablissemanget och dess tro på statliga aktioner och regleringar. Efter att ha läst Kommandohöjderna kan ingen missta sig om individernas och idéernas betydelse.

Perspektivet är genuint globalt. Boken handlar inte bara om Europa och USA utan också om Indien och Latinamerika. Det är i dessa delar av världen om övergången från kontroll till frihet från isolering till deltagande i den öppna moderna marknadsekonomin betyder allra mest.

Kommandohöjderna är journalistik när den är som bäst: lättillgänglig utan att vara lättviktig faktaspäckad men aldrig fackidiotisk. Berättelsen om kampen mellan plan och marknad är lärorik och engagerande från första till sista sidan.

Mer info (förord recensionscitat)

Läs mer om Yergin Daniel Kommandohöjderna...


Sök bästa pris på Yergin Daniel Kommandohöjderna hos: