Yan Mo Vitlöksballaderna

Yan Mo Vitlöksballaderna
Yan Mo Vitlöksballaderna
Beskrivning av Yan Mo Vitlöksballaderna

Nobelpriset i litteratur 2012!

Bönderna i Paradisets län har länge levt under svåra omständigheter. Regeringen har uppmanat dem att odla vitlök men överproduktion gör snart grödan osäljbar. Bönderna kan bara med smärta se på när skörden ruttnar på fälten under den gassande solen. Missnöjet exploderar i ett våldsamt upplopp. I den skoningslösa våg av massarresteringar som följer krossas familjer vänner och älskande.

Vitlöksballaderna är en brutal och förgörande vacker roman om en grupp bönders uppror mot den korrupta och maktfullkomliga kinesiska byråkratin under åttiotalet. Med sin säregna stil skapar Mo Yan en värld som flödar över av dofter smaker och synintryck där de allra grymmaste handlingar skildras med samma självklarhet som en älskandes smekning.

Mo Yan (pseudonym för Guan Moye) är född 1955 och uppvuxen i Gaomi i Shandongprovinsen i nordöstra Kina. Mo Yans verk har översatts till ett dussintal språk och han är i dag en av Kinas mest framstående och lästa författare. Det internationella genombrottet kom med romanen Det röda fältet (1997) som väckte sensation när den gavs ut i Kina 1987 och även har filmatiserats. Mo Yans böcker utspelar sig i ett på samma gång vackert och störande universum. I flera romaner återvänder han till sin hemtrakt på den kinesiska landsbygden Gaomi härad som han i Det röda fältet beskriver som »den vackraste och fulaste vanligaste och ovanligaste heligaste och mest depraverade mest heroiska och uslaste mest stordrickande och hetast älskande platsen i hela världen . Mo Yan tilldelades Nobelpriset i litteratur 2012.

Läs mer om Yan Mo Vitlöksballaderna...


Sök bästa pris på Yan Mo Vitlöksballaderna hos: