Xiaobo Liu Jag Har Inga Fiender Jag Hyser I…

Xiaobo Liu Jag Har Inga Fiender Jag Hyser I…
Xiaobo Liu Jag Har Inga Fiender Jag Hyser I…
Beskrivning av Xiaobo Liu Jag Har Inga Fiender Jag Hyser I…

I december 2008 undertecknade Liu Xiaobo tillsammans med ett hundratal andra kinesiska intellektuella Charta 08 ett politiskt manifest för ökad demokrati. Kort efter undertecknandet blev han arresterad. Den 25 december 2009 dömdes Liu till elva års fängelse för uppvigling till omstörtande verksamhet. Nu sitter han isolerad i ett fängelse i nordöstra Kina.

2010 tilldelades Liu Nobels fredspris för sin långa och våldsfria kamp för centrala mänskliga rättigheter i Kina och nu publiceras för första gången de texter och dikter av honom som spelat en stor roll för den intellektuella oppositionen i Kina. Det handlar om litteratur och politik om civilsamhället och de nya sociala medierna om Kinas bönder och ledningens blinda nationalism.

Liu har jämförts med Nelson Mandela och Andrej Sacharov. Skillnaden är att vi hittills vetat så lite om honom. Nu vet vi snart mer.

Läs mer om Xiaobo Liu Jag Har Inga Fiender Jag Hyser I…...


Sök bästa pris på Xiaobo Liu Jag Har Inga Fiender Jag Hyser I… hos: