Wilson A. N. Hitler – En Kort Biografi

Wilson A. N. Hitler – En Kort Biografi
Wilson A. N. Hitler – En Kort Biografi
Beskrivning av Wilson A. N. Hitler – En Kort Biografi

I denna nyskrivna biografi över Adolf Hitler erbjuder historikern A. N. Wilson en kort och kärnfull skildring av 1900-talets mest ökända person.

År 1923 satt Hitler fängslad efter ett misslyckat kuppförsök mot den tyska regeringen. Ett decennium senare var han Tysklands förbundskansler och en av de mäktigaste männen i Europa. Hur gick det till?

Hade Hitler varit en vanlig politiker menar Wilson skulle han försvunnit från det offentliga ljuset efter sin tid i fängelset. Men medan politiken har kallats det möjligas konst var det Hitler sysslade med det omöjligas konst. Där andra observerade vädrets skiftningar och inväntade molnfria dagar ville han trotsa stormen.

Wilson visar också hur Hitler förutsåg och utnyttjade medias genomslagskraft och hur han i det avseendet var före sin tid både bland despoter vanliga politiker och samhället i stort.

Bland otaliga biografier ger detta korta genomträngande porträtt en övertygande presentation av en man vars ondska fortsätter att fascinera och förskräcka.A. N. WILSON (f. 1950) är utbildad i Oxford och medlem av Storbritanniens äldsta litterära sällskap: Royal Society of Literature. Wilson har skrivit både prisbelönta biografier och hyllade romaner och bor i norra London.

Läs mer om Wilson A. N. Hitler – En Kort Biografi...


Sök bästa pris på Wilson A. N. Hitler – En Kort Biografi hos: