Westin Micke Byt Motor I Båten

Westin Micke Byt Motor I Båten
Westin Micke Byt Motor I Båten
Beskrivning av Westin Micke Byt Motor I Båten

Byt motor i båten
Kommande bok i serien Båtägarens handböcker

Svenska fritidsbåtar blir allt äldre. Under tillverkningsboomen under 19701980-talen producerades tiotusentals båtar som nu börjar närma sig 2530 år. En hel del av dem har en inombordsmotor som redan har eller snart närmar sig slutet av sin praktiska livslängd. Många kan ibland bete sig lynnigt med olika svårdiagnosticerade problem. I värsta fall kan en krånglande motor förstöra en semester eller sätta båt och besättning i sjönöd.

Byt motor i båten är en i högsta grad praktisk bok som inriktar sig på hur du sätter in en ny motor. I flera steg för steg-projekt med färgbilder och illustrationer visar författaren hur man byter motor och ersätter gammal utrustning; bränsletankar axel och propeller samt avgassystem.

Bokens författare Micke Westin båtjournalist och tidigare chefredaktör på tidningen Praktiskt Båtägande visar hur man på bästa sätt själv kan byta sin inombordsmotor. Micke är själv en vanlig båtägare utan särskilda tekniska förkunskaper och det är första gången han jobbar med motorer.

Motorbytet i boken är från en 27-fots segelbåt. Båten får en trecylindrig inombordsmotor som ersättning för den drygt trettio år gamla encylindaren som börjat uppvisa en del karakteristiska ålderssymptom.

Ur innehållet:
Renovera eller köpa nytt
Plocka ut gamla motorn
Konstruera ny motorbädd
Bränslesystem och tankar
Propeller axel länspumpar och filter
Ljuddämpning av motorrum elsystem brandskydd
Inriktning av motor provstart inkörning
Samlade erfarenheter från motorbytet kostnader och tidsåtgång
Marknadsöversikt på motorer upp till 50 hk

Målgruppen är alla något händiga båtägare som vill förbättra sin båt. För de flesta projekten spelar det ingen roll om man har tummen mitt i handen. Boken tipsar om när man kan behöva hjälp från en verkstad och när man kan göra projekten själv.
Byt motor i båten behandlar ett motorbyte i en segelbåt men även motorbåtsägare kan ha mycket nytta av råden i boken. Boken har 144 sidor med mängder av fotografier alla i fyrfärg.

BOKFAKTA
Titel: Byt motor i båten
Författare: Micke Westin
Omfång 144 sidor. Mjukband rikt illustrerad. Format 200 x 240 mm.
ISBN 978-91-856-1704-3
Förlag: Columbus Förlag i samarbete med tidningen Praktiskt båtägande.
Utkommer september 2008.

Läs mer om Westin Micke Byt Motor I Båten...


Sök bästa pris på Westin Micke Byt Motor I Båten hos: