Westerstål Ulla- Märta Vintergröna Växter

Westerstål Ulla- Märta Vintergröna Växter
Westerstål Ulla- Märta Vintergröna Växter
Beskrivning av Westerstål Ulla- Märta Vintergröna Växter

Vintergrönt har länge betraktats som lite trist och tråkigt men nu har trenden vänt och det är allt fler som inte vill vara utan dessa formstarka och lättskötta växter.

Vintergröna växter är en grupp av olika växter med former färger och storlekar som skiljer sig mycket från varandra. I boken Vintergröna växter får vi veta dels fördelarna med dessa växter som att de är vackra får skulpturala former på vintern och ger trädgården stadga och karaktär dels vikten av att välja rätt växt på rätt plats.
Läsaren får också tips på hur vintergröna växter kan kombineras med olika perenner och lövfällande träd och buskar eftersom en trädgård med enbart vintergröna växter kan kännas lite dyster.
Här ges exempel på vintergröna växter för olika lägen (sol skugga torrt fuktigt sandjord lerjord sur jord alkalisk jord) men även för olika användningsområden (insynsskydd solitärer entréplanteringar rabatter i kruka m.m.). Den inledande inspirationsdelen avslutas med ett kapitel om härdighet växtval plantering och skötsel.
Följande grupper av vintergröna växter ingår i den avslutande katalogdelen:

BARRVÄXTER
BUSKAR
LJUNG
MINDRE BUSKAR OCH PERENNER
RODODENDRON

Läs mer om Westerstål Ulla- Märta Vintergröna Växter...


Sök bästa pris på Westerstål Ulla- Märta Vintergröna Växter hos: