Westerlund Örjan101 Whisky Du Måste Dricka …

Westerlund Örjan101 Whisky Du Måste Dricka …
Westerlund Örjan101 Whisky Du Måste Dricka …
Beskrivning av Westerlund Örjan101 Whisky Du Måste Dricka …

Nu kommer äntligen den fjärde utgåvan av Örjan Westerlunds storsäljare 101 whisky du måste dricka innan du dör. Succén har varit lika stor som överraskande. Böckerna har tidigare sålt slut inom ett par månader tack vare sitt enkla koncept och de både dråpliga och träffsäkra smak- och doftassociationerna. Bokens enkla och tilltalande koncept har till och med kopierats av ett engelskt förlag!

Här finns skotsk och japansk maltwhisky liksom åtskilliga prov på fantastisk bourbon och rye. Som väntat beskriver Örjan Westerlund whiskysorterna med ord som ek äpple fruktkarameller och havsstänkt torvrök. Något oväntat och med en angenämt avslappnad attityd kommer också vardagsnära beskrivningar som får strama sommelierer att verka dammiga som en gammal vinpava. Kanske håller du också med om att det smakar salmiak alger mynta eller wienerbröd med jordgubbsylt? Om du inte håller med ännu bättre. Whisky är ju personligt. Därför finns det utrymme i boken att notera dina egna betyg och beskrivningar. Kanske tjärat rep och gammal eka eller hur?

OM FÖRFATTAREN

Med femtontalet böcker bakom sig sålda i över 100 000 exemplar har Örjan Westerlund etablerat sig som en av Sveriges mest lästa dryckesförfattare med whisky som specialitet. Hans tidigare Svensk spritbok och Svensk whiskybok utsågs av Måltidsakademien i Grythyttan till 2006-07 års bästa dryckesböcker. Vidare har första utgåvan av 101 whisky du måste dricka innan du dör nominerats som ett av de svenska bidragen i Gourmand World Cookbook Awards. Örjan Westerlund har även medverkat i domarpanelen för Öl- och whiskymässan i Stockholm och varit sensorisk bedömare av kryddsprit bittersprit och rom hos V&S Group.

Läs mer om Westerlund Örjan101 Whisky Du Måste Dricka …...


Sök bästa pris på Westerlund Örjan101 Whisky Du Måste Dricka … hos: