Westerlund Elisabeth Lewinsky Napoleon & Ma…

Westerlund Elisabeth Lewinsky Napoleon & Ma…
Westerlund Elisabeth Lewinsky Napoleon & Ma…
Beskrivning av Westerlund Elisabeth Lewinsky Napoleon & Ma…

Kan ett konstverks historia också vara en del av berättelsen om oss själva ? om vårt ursprung relationer skiftande identiteter och hur vi vill uppfattas av andra?
Konstnären Elisabeth Westerlund har besökt 14 hem i stockholmstrakten för att se vad ett konstverk kan fylla för funktion utöver sitt konstnärliga uttryck. En ozelot målad i olja ett fotografi av The Beatles Andy Warhols Marilyn Monroe och en fluor-tant gjord av tandborstar är exempel på konstverk som hjälper personerna i den här boken med allt från att vårda vänskapsrelationer och markera ett vuxenblivande till att hantera rädslor för vilda djur och att reflektera över vår gemensamma nutidshistoria.

Vilka nya och oväntade betydelser uppstår hos konstverket efter det att konstnären skapat det? Detta har jag velat undersöka genom att besöka olika personers hem för att se vad konsten har för betydelse i deras liv. Jag har använt en bred definition av begreppet konst där konsthantverk souvenirer planscher och tidningsurklipp ingår. Man kan tala om bilder i hemmet eller föremål som hanteras som konst av den som lever med dem.

Om konsten i hemmet är Elisabeth Westerlunds debut som författare och texten är den enda i sitt slag i Sverige idag som ställer frågan om vad och varför vi utsmyckat vårt hem med den konst som vi ställt eller hängt där.

Läs mer om Westerlund Elisabeth Lewinsky Napoleon & Ma…...


Sök bästa pris på Westerlund Elisabeth Lewinsky Napoleon & Ma… hos: