West Ulla Den Obönhörliga = The Inexorable

West Ulla Den Obönhörliga = The Inexorable
West Ulla Den Obönhörliga = The Inexorable
Beskrivning av West Ulla Den Obönhörliga = The Inexorable

Den lilla roboten företar en ryckig och till synes planlös resa genom rummet. Klädd i camouflagemönstrad jacka och balaklava rullar den fram och tillbaka över golvet. Den rör sig förstår man snart i riktning mot de personer som befinner sig i närhetennär de flyttar på sig följer den efter. Roboten är vädjande krävande lockande eller snarare uppför den sig på ett sätt som får en att tillskriva den sådana egenskaper. Samtidigt är den obönhörlig som bara en maskin kan vara därav verkets namn Den Obönhörliga / The Inexorable. Ur Frans Josef Petersons essä Virka sy morpha och bygga. Ulla Wests konst och teknikens gränssnitt

I boken Den Obönhörliga / The Inexorable dokumenteras konstnären Ulla Wests arbete med det konstverk den robot som kom att få namnet den Den Obönhörliga. Ett verk som åskådliggör förhållandet människa / maskin och en konstnärlig praktik som rör sig över gränserna mellan flera olika uttryckssätt.

Ulla West (född i Trollhättan 1954) är utbildad vid Konstfack och Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Sin första separatutställning (D-Wine Design) hade hon 1986 på Centralbadet i Stockholm och har sedan dess medverkat i ett flertal solo- och grupputställningar i Sverige och internationellt.

Läs mer om West Ulla Den Obönhörliga = The Inexorable...


Sök bästa pris på West Ulla Den Obönhörliga = The Inexorable hos: