Vysotskij Vladimir Vargjakten – 48 Sånger I …

Vysotskij Vladimir Vargjakten – 48 Sånger I …
Vysotskij Vladimir Vargjakten – 48 Sånger I …
Beskrivning av Vysotskij Vladimir Vargjakten – 48 Sånger I …

Vysotskij blev en legende redan under sin livstid. När han dog i en hjärtattack 1980 endast 42 år gammal följde hundratusentals människor honom till graven.

Och sedan dess har hans berömmelse inte mattats.

Idag är han något av ett nationalhelgon i Ryssland. Många kan hans sånger utantill oavsett om de handlar om kärlek eller krig ficktjuvar eller fångläger sport eller schack eller som i Vysotskijs kanske mest kända sång en vargjakt. Ryska hiphopartister gör coverversioner eller egna sånger som försöker efterlikna Vysotskijs utlevelse och attityd.

Även hos oss är Vysotskij älskad. Vid sidan av Majakovskij är han förmodligen den mest kände ryske poeten i Sverige. Att så blivit fallet beror i inte så liten utsträckning på Carsten och Ola Palmærs översättningar och på de hyllade föreställningar Fria Proteatern tidigare gjort med hans sånger.

Här är allt samlat för första gången.

Vargjakten innehåller 48 av Vysotskijs sånger varav 14 aldrig tidigare utgivits i Sverige. Med boken medföljer också Fria Proteaterns skiva Sånger av Vysotskij för första gången på CD inklusive fyra tidigare aldrig utgivna spår.

Bröderna Palmærs utmärkta lätta och klara omdiktning… förklarar varför Vysotskij var så älskad och så förbjuden. Även utan hans egen berömda hesa röst har texterna sensualism humor fräckhet och ömhet. Och bitterhet. Tove Ellefsen i DN

EXTRA!

En CD-skiva med Fria Proteaterns Vysotskij-inspelningar medföljer boken inkl. fyra aldrig tidigare utgivna sånger.

Läs mer om Vysotskij Vladimir Vargjakten – 48 Sånger I …...


Sök bästa pris på Vysotskij Vladimir Vargjakten – 48 Sånger I … hos: