Villumsen Anders Uteliv Med Barn

Villumsen Anders Uteliv Med Barn
Villumsen Anders Uteliv Med Barn
Beskrivning av Villumsen Anders Uteliv Med Barn

Ta med barnen ut!

Friluftsliv med barn är något alldeles speciellt. För ett barn är allt spännande och inget är för litet för att lägga märke till. De ser saker och får intryck som vuxna lätt missar i sin jakt på att komma fram och på att prestera. När ett barn är med på turen blir vägen och upplevelserna under tiden själva målet.

Naturen är en perfekt plats att vara på för ett kunskapshungrigt barn. Den erbjuder utmaningar och en variation som ingen typgodkänd lekplats kan ge. För äldre barn som försöker skapa en egen identitet kan naturen vara en källa för kunskap självförtroende och inte minst trygghet.

Uteliv med barn är en bok som inspirerar till att ta ut barnen i naturen allt från en skogspromenad hemmavid till en veckolång tur i fjällen. Boken innehåller tips om aktiviteter för både barmarkssäsong och vinter och hur du gör för att få en njutbar tur både för dig själv och barnen. Det finns även fördjupningsavsnitt som tar upp aktuell information för de olika turerna till exempel paddelteknik.

Författaren Anders Villumsen har tillbringat mycket tid i naturen med sina barn och ger tips och råd om bra och inspirerande friluftsaktiviteter.

Förlag: Vildmarksbiblioteket

Ur innehållet:

* Att fotografera barn
* Iskunskap och vallaskola
* Utrustning för en vandringstur
* Hur du motiverar barnen
* Att tänka på inför cykelsemestern
* Enkel och god picknickmat
* Kanoter och kajaker för barnfamiljer
* Bygg skridskomedar till pulkan
* Riskminimering vid paddeltur
* Vinterhajk med tonåringar

Läs mer om Villumsen Anders Uteliv Med Barn...


Sök bästa pris på Villumsen Anders Uteliv Med Barn hos: