Vi I Femman – 1000 Frågor För Skarpa Hjärnor

Vi I Femman – 1000 Frågor För Skarpa Hjärnor
Vi I Femman – 1000 Frågor För Skarpa Hjärnor
Beskrivning av Vi I Femman – 1000 Frågor För Skarpa Hjärnor

I samband med att Vi i femman firar 50 år kommer nu en frågesportsbok med 1 000 frågor om allt mellan himmel och jord. Här finns musik film geografi djur och natur historia vetenskap sport spel och mycket annat. Myror och elefanter Batman och Pippi presidenter och filmstjärnor – allt ryms i denna bok. Några frågor är enkla vissa lite svårare men de allra flesta är lagom kluriga.

Inget annat svenskt frågeprogram har en lika bred förankring och har funnits lika länge som Vi i femman. Nästan alla femteklassare gör uttagningstesten i skolan och sedan deltar tusentals barn från hela landet i de spänningsfyllda delfinalerna som direktsänds i radio. Riksfinalen sänds i teve. De flesta frågorna är nyskrivna och aktuella frågor men en del klassiska frågor från Vi i femmans arkiv finns också med.

Frågorna har fyra svarsalternativ och passar alla vetgiriga från 10 år och uppåt. Boken har cirka 200 bildfrågor och 10 temauppslag. En digital spelenhet visar hur många frågor du har klarat och även förstås det rätta svaret på frågorna. Du kan välja om du vill svara på slumpvis valda frågor från hela boken eller frågor i din egen ordning. Utmana dig själv eller spela i lag tillsammans med kompisar eller familj!

Boken görs i samarbete med Sveriges Radio och Sveriges Television.

Förordet är skrivet av programledaren Kim Ohlsson.

Läs mer om Vi I Femman – 1000 Frågor För Skarpa Hjärnor...


Sök bästa pris på Vi I Femman – 1000 Frågor För Skarpa Hjärnor hos: