Veltman Han Beskärningsboken

Veltman Han Beskärningsboken
Veltman Han Beskärningsboken
Beskrivning av Veltman Han Beskärningsboken

Prydnadsväxter beskär man för att öka deras skönhetsvärde fruktträd och bärbuskar för att de ska orka bära stora skördar och hålla sig friska i många år. Det här är boken som klart tydligt och instruktivt beskriver hur man går tillväga.

Lämpliga redskap beskärningens grunder uppbyggnads- och underhållsbeskärning prydnadsträd buskar rosor slinger- kläng- och klätterväxter städsegröna växter barrväxter formbeskärning häckar fruktträd och bärbuskar föryngring av gammal trädgård – allt finns med. Dessutom en unik beskärningsnyckel som visar när de olika växterna ska beskäras vilken typ av beskärning som passar bäst blomningstider tillväxt zon och planteringsavstånd.

Beskärningsboken har under årens lopp kommit ut i 6 utgåvor och nu kommer den i populärutgåva. Både nyblivna trädgårdsägare och yrkesproffs prisar denna bok – den har blivit klassikern på området.


Klaus Vollbrecht är trädgårdsingenjör och började tidigt ägna sig åt trädvård som är hans specialintresse. Han har arbetat som trädgårdschef och parkchef på Alnarp i trettio år.

Gustaf Alm var en välkänd och kunnig profil inom svenskt trädgårdsliv. Hans avsnitt finns kvar även i denna utgåva.

Han Veltman är konstnär och har illustrerat boken.

Läs mer om Veltman Han Beskärningsboken...


Sök bästa pris på Veltman Han Beskärningsboken hos: