Vagland Jens Come To Sweden – Reseaffischern…

Vagland Jens Come To Sweden – Reseaffischern…
Vagland Jens Come To Sweden – Reseaffischern…
Beskrivning av Vagland Jens Come To Sweden – Reseaffischern…

Midnattssolens land! Land of the Vikings! Vinterparadiset!

När Sverige skulle bli känt i världen var det reseaffischerna som var kanalen. Inget kunde stoppa de kreativt hämningslösa affischmakarna.
Och just det älskar vi.

Den här boken är din egen tidsmaskin till en svunnen era utan Internet och flyktiga sociala medier. Här kan du frossa i vintage affischdesign och förförisk nostalgi – kulturskatter som lade grunden för svensk formgivning.

Come to Sweden-teamet har dokumenterat hur Sverige från slutet av 1800-talet till 1960-talet presenterade sig för omvärlden. Se hur Sverige tog sina första stapplande steg som resmål och upplev den härliga hybris som sköljde över både turistdirektörer och reklammakare.

Hantverket att göra Sverige attraktivt utfördes nämligen av affischkonstnärer de flesta okända eller bortglömda. Nu ska de äntligen få den ära de förtjänar!

Tack vare journalisten Michael Tjelders penna sätts affischerna in i ett historiskt sammanhang. Vad fick igång turismen? Vem besökte Sverige?

Hur reste vi svenskar och varför gjorde vi det?

Till sist en varning. Vi har gjort vårt yttersta för att framkalla ett oemotståndligt begär hos dig: Lusten att resa i Sverige.

Läs mer om Vagland Jens Come To Sweden – Reseaffischern…...


Sök bästa pris på Vagland Jens Come To Sweden – Reseaffischern… hos: