Utvik Magnus Med Stalin Som Gud – Tre Tonår …

Utvik Magnus Med Stalin Som Gud – Tre Tonår …
Utvik Magnus Med Stalin Som Gud – Tre Tonår …
Beskrivning av Utvik Magnus Med Stalin Som Gud – Tre Tonår …

Magnus Utvik är sjutton år när han i början av åttiotalet utesluts ur VPK:s ungdomsförbund Kommunistisk Ungdom efter att ha fraktionerat med ett annat parti. KPS Kommunistiska Partiet i Sverige är ett renlärigt marxist-leninistiskt parti som upphöjt Stalin till Gud och Albanien som sitt himmelrike.

Vad är det som lockar och får den tonårige Magnus att söka sig bort från vännerna i KU till en sektliknande gruppering som inte väjer för att bruka väpnat våld för att införa sina idéer och som sätter Partiet före allt annat? Den existentiella frågeställningen gör denna berättelse om en ung sökande människa till något mer än bara en skildring av ett ungdomligt och tvivelaktigt politiskt förflutet.

Med Stalin som Gud är en stark personlig berättelse. Magnus Utviks självbiografiska dokumentär är stark och utlämnande och visar på djupet hur man kan dras med i en extremrörelse här en kommunistisk sekt samtidigt som den ger en målande bild av hur vänsterrörelsens olika schatteringar såg ut i början av åttiotalet.

Med Stalin som gud är uppslukande läsning sträckläsning dramatiskt i sin obeveklighet.
Corren

En fascinerande och spännande bok
UNT

Hans politiska självbiografi är en mycket viktig bok och därtill välskriven.
Skånska Dagbladet

Magnus Utvik har skrivit en viktig bok
Kristianstadsbladet

Läs mer om Utvik Magnus Med Stalin Som Gud – Tre Tonår …...


Sök bästa pris på Utvik Magnus Med Stalin Som Gud – Tre Tonår … hos: