Ulfstrand Staffan Darwins Idé – Den Bästa Id…

Ulfstrand Staffan Darwins Idé – Den Bästa Id…
Ulfstrand Staffan Darwins Idé – Den Bästa Id…
Beskrivning av Ulfstrand Staffan Darwins Idé – Den Bästa Id…

Nyutgåva mjukband i stort format av denna bok som blivit en storsäljare. Staffan Ulfstrands böcker håller alla hög klass men detta är nog hans absolut bästa hittills. Till dubbeljubileet år 2009 (Darwin fyller 200 år och för 150 år sedan kom hans mest betydande bok ut) har Staffan Ulfstrand skrivit en lysande populärvetenskaplig bok om Charles Darwins idé den bästa idé någon människa någonsin haft och om hur dennes verk influerar även den modernaste forskningen än i dag. Det har länge saknats en sådan här populärvetenskaplig bok på svenska för dem som är nyfikna på Darwin och på hans idéers betydelse. Staffan Ulfstrand har med Darwins idé skrivit en bok som förmodligen inte bara skulle kunna ses som årets bästa facklitterära eller populärvetenskapliga bok i Sverige utan som dessutom står sig utomordentligt väl i den internationella konkurrensen.

Den otroliga mångfald och fantastiska anpassningar till de mest skilda levnadssätt som kännetecknar livet på jorden upphör inte att fascinera oss. Mask mus och människa – alla har formgivits genom darwinskt naturligt urval.

Staffan Ulfstrand började skriva böcker när han pensionerades från sin professur i zooekologi i Uppsala. Och på mindre än tio år har han nominerats till Augustpriset inte mindre än tre gånger. Ulfstrand är inte bara en lysande stilist utan tillika en förstklassig förmedlare av vetenskap till oss vanliga bokläsare och därtill en i högsta grad medryckande berättare.

Läs mer om Ulfstrand Staffan Darwins Idé – Den Bästa Id…...


Sök bästa pris på Ulfstrand Staffan Darwins Idé – Den Bästa Id… hos: